Aktualno

HZZO demantira tvrdnje KoHOM-a o problemima u sustavu CEZIH: “Neistine uznemiruju javnost”

laptop internet003 1

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) u nedjelju je demantirao tvrdnje Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) iznesene u priopćenju u kojem su upozorili na potencijalno opasne probleme u radu Centralnog zdravstvenog informacijskog sustava (CEZIH). HZZO je optužbe ocijenio kao “uznemiravanje javnosti” te pozvao KoHOM na bolju komunikaciju.

“U priopćenju KoHOM-a iznesene su neistine kojima se dovodi u zabludu i uznemiruje javnost. Navod kako u CEZIH-u dolazi do zamjene osobnih podataka pacijenata je netočan, a niti jedna prijava ne potkrepljuje tu tvrdnju,” naveli su iz HZZO-a.

Dodali su i primjer liječnika koji je prijavio sumnju na zamjenu osobnih podataka, ali je istraga pokazala da je došlo do promjene prezimena pacijenta, što je pravilno ažurirano u sustavu temeljem OIB-a.

Banner 300x250 DU 1

HZZO je također naglasio da KoHOM prije slanja priopćenja medijima nije kontaktirao Zavod, te ih pozvao da sve nedoumice i poteškoće izravno komuniciraju kako bi se izbjeglo širenje dezinformacija.

Pročitajte još

ITC&DC 2024: Međunarodna konferencija o tekstilu, odjeći i dizajnu u Dubrovniku

Dulist

(FOTOGALERIJA) Svečana ceremonija povodom 10 godina Dubrovnik Sharks kluba

Dulist

U UTORAK Prekid električne energije zbog radova na mreži

Dulist