Grad

HUMANOST NA DJELU Mali Lapađani za Slavoniju!

Lapadani1

Cijeli prošli tjedan u OŠ Lapad i PŠ Montovjerna prikupljale su se donacije u potrepštinama, stvarima i hrani, te u petak 23. svibnja sve prikupljeno poslano je za poplavljena područja Slavonije.

Akciju je koordinirala djelatnica OŠ Lapad, socijalna pedagoginja Ivana Klarić.”Teško je procijeniti koliko smo skupili, ali sigurno više nego što smo mogli zamisliti. Bilo je predivno vidjeti ovih dana kolone roditelja koji donose pomoć, ali naročito djecu s osmijehom na licu i brzim korakom. Žurili su da donesu i pokažu koliko imaju srce” kazala je ravnateljica Mirjana Kaznačić te istaknula kako je osobno vrlo ponosna. Najavila je i neke nove akcije koje pripremaju.

“Ovo je samo jedna od akcija, a naročito želim naglasiti kako sam zadovoljna jer su se roditelji odazvali u velikom broju. Ponosna sam jednako na naše lapadske učenike, roditelje i na sve učitelje i djelatnike naše škole. Na dan škole 30. svibnja nećemo imati klasičan oblik proslave, već ćemo ga obilježiti humanošću. Novac koji je bio namijenjen za domjenak, poslat ćemo OŠ Ivana Filipovića u Račinovcima. Također u nedjelju, 1. lipnja organiziramo humanitarni turnir u odbojci i nogometu u Sportskoj dvorani u Gospinu polju (10-16 sati), na kojem ćemo prikupljati školski pribor (bilježnice, pernice, torbe, bojice, flomastere, vodene boje, mape i sl.) za istu tu školu, koja je stradala u poplavi.” Osim turnira, bit će tu i drugih zabavnih sadržaja poput nastupa plesnih skupina OŠ Lapad, školskog benda i učenica koje će prikazati reviju šešira. Voditelji programa su Darija Žanetić i Davor Buconić. Nadamo se da će se građani odazvati u što većem broju, jer je akcija u plemenitu svrhu.

Pročitajte još

STANOVNICI U ZIDINAMA LUDE ZBOG ŽOHARA Sanitat: Dezinsekcija je provedena prošli tjedan

Dulist

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist