Sport

HRVATSKI KUP Srebra za Miu Čerjan i Barbaru Janičić

badminton aedium0000

Članice BK Aedium Mia Čerjan i Barbara Janičić osvojile su srebrne medalje na turniru 4. kola Hrvatskog kupa za mlađe kadete, kadete i mlađe juniore, koji se proteklog vikenda održao u Zagrebu.

Čerjan je do drugog mjesta došla u pojedinačnoj konkurenciji mlađih juniorki (U17) i to opravdavši status druge nositeljice. U finalu je izgubila od Inge Sadaić iz Zagreba s 2:1. U istoj konkurenciji Janičić je bila šesta, Nikolina Kabiček osma, dok su Maris Guca i Helena Zvone završile na 13.-16. mjestu.

Janičić je puno uspješnija bila u konkurenciji kadetkinja (U15), gdje je kao 3./4. nositeljica dohvatila finale. Bolja je bila Ira Misir iz Velike Gorice s 2:1.

U mješovitim parovima Mia Čerjan je zajedno s Lukom Grubićem iz Čakovca zauzela 4. mjesto, a u meču za broncu tijesno su izgubili od domaćeg para Car/Rendulić. Nikolina Kabiček je u paru sa Franom Pipunićem iz Zagreba na kraju bila osma.

Kod mlađih kadeta (do 13 g.) nastupili su Nika Matana, Nika Masle i Marko Janičić kojima je ovo natjecanje koristilo za skupljanje bodova i iskustva za sljedeću sezonu, kada nastupaju u istoj dobnoj skupini.

Badmintonski klub Aedium nastupio je sa ukupno osam igračica i igrača pod vodstvom trenera Ratka Galjera.

Foto: BK Aedium

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist