Hrvatska

Hrvatski Crveni križ do sad u Banovini podijelio više od 800 tona hrane

gospino polje crveni kriz petrinja 56

Hrvatski Crveni križ svakodnevno je prisutan na potresom pogođenom području te pomaže pogođenom stanovništvu, kako materijalnom pomoći tako i psihosocijalnom podrškom. Do sada je pruženo više od 10.000 usluga psihosocijalne podrške, a ona se svakodnevno nastavlja pružati i dalje.
Stanovnici potresom pogođenog područja bore se s osjećajima straha, neizvjesnosti i panike zbog čega timovi Hrvatskog Crvenog križa svakodnevno pružaju individualnu pomoć. Uz individualnu podršku, posjete mobilnih timova i telefonsku podršku osobito su važne aktivnosti koje se provode za najmlađe (uz poštivanje epidemioloških mjera).
Također, do sada je podijeljeno više od 800 tona hrane, više od 156 tona higijenskih potrepština, više od 60 tona odjeće, 3.107 grijalica, 2.910 deka, 115 agregata, više od 7.200 paketa dječje hrane i opreme te više od 1.300 paketa za životinje uz svu ostalu humanitarnu pomoć. Svi oni koji su nakon potresa otišli u druge hrvatske gradove mogu se javiti najbližem društvu Crvenoga križa kako bi dobili humanitarnu pomoć.

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist