Sport

HRVATSKA NA VRHU Čubranić proglašen najboljim vratarem Europskog prvenstva, Pavlić najbolji strijelac

vaterpolo europsko prvenstvo

Hrvatski kapetan i Riječanin Mauro Ivan Čubranić osvojio je pehar za najboljeg vratara Europskog prvenstva, nakon impresivnog nastupa na turniru. Njegove obrane bile su ključne u pohodu Hrvatske na titulu, a priznanje je stiglo zasluženo.

Iako se nije službeno dodjeljivao pehar za najboljeg strijelca, Dubrovčanin Vlaho Pavlić zasjao je sa 22 pogotka, čime je postao najbolji strijelac turnira.

Izbornik Zoran Bajić istaknuo je kako je ekipa cijelo vrijeme vjerovala u uspjeh.

– Vjerovali smo u ovo cijelo vrijeme. Živjeli to, igrali smo, pripremali utakmicu po utakmicu i za svaku smo govorili da je sve važnija i važnija, sve jača i teža. Govorili smo i da su nam to sve usputne stanice do Kilimandžara. Na kraju smo i došli na taj vrh, mislim i više no zasluženo. Odigrali vrlo dobar, na trenutke i odličan turnir. Finale je bila teška, čvrsta utakmica, malo više ‘šaha’, bilo je i pogrešaka. Međutim, momci su se borili, vjerovali do zadnjeg trenutka, vjerovali u tu pobjedu i na kraju nagrađeni za sve ono što smo strpljivo i marljivo pripremali, gradili- izjavio je izbornik Bajić.

 

Foto: European Aquatics

Pročitajte još

ZLATO JE NAŠE! Mladi hrvatski vaterpolisti prvaci Europe!

Dulist

Idemo po zlato!

Dulist

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je u finalu EP do 19 godina!

Dulist