Aktualno

HRVATSKA NA NOGAMA! Više od dva milijuna ljudi doniralo pomoć

crveni kriz 190514 9

Na donorski telefon Hrvatskog Crvenog križa 060 90 11 na kojem se prikuplja pomoć poplavljenom stanovništvu u Hrvatskoj, pri čemu svaki poziv vrijedi 6,25 kuna (Vlada RH odrekla se PDV-a na pozive, a isto će, kažu u HCK-u, učiniti i tele operateri) do ponedjeljka do 11.30 sati evidentirano je oko milijun i sedamsto tisuća poziva građana.

Na žiro račun Hrvatskog crvenog križa na koji je moguće uplatiti donacije za Hrvatsku, BiH i Srbiju samo od petka do nedjelje građani su uplatili više od 132.000 kuna – najviše za poplavom pogođene hrvatske krajeve, no hrvatski građani nisu zaboravili ni susjede, pa je 33.000, odnosno 19.000 kuna samo u tom periodu skupljeno i za pomoć BiH, odnosno Srbiji.

Osim pozivima, građani diljem Hrvatske odazvali su se i doniranjem konkretnih stvari, od hrane, vode, odjeće, deka, higijenskih potrepština. U mnogim hrvatskim gradovima na više lokacija prikuplja se pomoć, a internetske društvene mreže preplavljene su podacima kako i gdje donirati.

Do sada je više od dva milijuna Hrvata doniralo neki oblik pomoći ugroženom stanovništvu. Prikupljena pomoć već je usmjerena prema najugroženijim područjima u Slavoniji. Cijelu Hrvatsku ujedinile su katastrofalne poplave. Svi su se odazvali u prikupljanju pomoći za stanovništvo ugroženih krajeva Hrvatske, BiH i Srbije.

Prema informacijama s terena i Ministarstva socijalne skrbi, za sada je najpotrebnije prikupljanje vode, dječje i konzervirane hrane, deka, posteljine, ručnika, odjeće, higijenskih potrepština, svijeća, baterijskih lampi, uložaka za baterije, lijekova protiv bolova, alata i pribora za čišćenje.

Izvor: 24sata.hr

Pročitajte još

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist

Iz Valamara reagirali i kategorički odbacili tvrdnje optužbe Udruge Divlja liga

Dulist