Aktualno

Hrnić: “Čekamo ishod sudskog procesa”

zupanija goran hrnic2907

Na radnom sastanku u Gradu Dubrovniku na temu naplate potraživanja za parkiranje i zaustavljanje autobusa u kontaktnoj zoni gradske jezgre, dogovoreno je da će se nastaviti sa zahtjevima za naplatom dugova od strane turističkih agencija.

Prema priopćenju objavljenom na službenim stranicama Grada, piše kako je većina od 26 turističkih agencija plaća naknadu, dok  je za tri agencije koje i dalje neplaćaju naknadu, razmatrana mogućnost da im se tijekom rujna zabrani pristup Pilama. Riječ je, prema navedenom  priopćenju, o agencijama Elite Travel s dugom od 1.167.690 kuna, Applicon s dugom od 416.530 kuna i Gulliver Travel s dugom od 345.800 kuna.

U pripremi je i korekcija cijena naknade, s tim da će osnovna cijena od 750 kuna ostat ista, a doći će do promjena u cijeni za prazne autobuse zbog bolje organizacije prometovanja.

Prvi čovjek agencije Gulliver Travel Goran Hrnić rekao nam je kako čekaju ishod sudskog procesa.

-Mi smo legalisti stoga čekamo ishod sudskog procesa. Slijedom ovrha koje nam je poslao Sanitat, očito će stvar završiti na sudu. Poštovat ćemo odluku suda kakva god ona bila, a to očekujemo i od druge strane. No, mislim da ne treba koristiti silu. Ako Grad Dubrovnik misli da će sud presudit u njihovu korist, ne znam zašto misli stvari rješavati silom. To pripada drugim vremenima – istaknuo je Hrnić.

Pročitajte još

NEDJELJNI ĐIR PO GRADU Pogledajte tko je sve bio na špici

Dulist

‘BRAČNE MUKE IZ VIZURE RUKE’ Večeras u Studentskom teatru Lero

Dulist

KONCERT, VOĐENA TURA, RADIONICE, CIRKUS! Velika završnica središnjeg programa Festivala soli

Dulist