Aktualno

‘HRISTOS VOSKRESE!’ Franković i Dobroslavić čestitali Uskrs pravoslavnim vjernicima

frankovic dobroslavic

Povodom obilježavanja pravoslavnog Uskrsa gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić uputili su čestitku parohu Vladanu Perišiću i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti.

‘Poštovani gospodine Perišić,
Vama i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti čestitam Uskrs, najveći kršćanski blagdan. Iako ova godina za sve nas predstavlja novi izazov u duhu promjena na globalnoj razini, osnovna ljudska načela međusobnog razumijevanja i zajedništva uvijek ostaju ista, a u ovakvim trenutcima posebno dobivaju na značaju.
Stoga Vam želim da ozračje Uskrsa doživite kao vrijeme istinskog zajedništva te da osnaženi vjerom možemo i dalje graditi društvo optimizma i nade.
Neka Vam i ovaj blagdan, u krugu najbližih, bude ispunjen mirom i radošću. Hristos voskrese!’, poručio je Franković.

Na njega se nadovezao Dobroslavić:

‘U ime Dubrovačko-neretvanske županije i u svoje osobno ime, Vama i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti želim sretan i blagoslovljen Uskrs. Najveći kršćanski blagdan ove godine slavi se u okolnostima pandemije koronavirusa, no to ne umanjuje radost u njegovu slavljenju. Želim Vam da ga provedete u miru sa svojim bližnjima, poštujući mjere propisane protiv nedaće koju trpimo, ispunjeni nadom, ljubavlju i optimizmom.’

Pročitajte još

ŠEST SATI KASNIJE ‘Oliver’ uplovio u Velu Luku

Dulist

NOVI DETALJI S ‘OLIVERA’ Još pluta, na brodu 340 ljudi

Dulist

OŠ LAPAD POSTAJE OŠ IVA DULČIĆA? Pokrenuta peticija zbog promjene naziva škole

Dulist