HRANA KAO ISKUSTVO I TERAPIJA Okrugli stol okupio iskusne predavače

Foto: Dubrovačka razvojna agencija

U sklopu projekta TESTEAT organiziran je okrugli stol na temu Hrana kao iskustvo i terapija. Okupili su se iskusni predavači koji su okupljenima govorili o ljepotama gastronomije te im dali savjete kako se hraniti zdravo i umjereno te na što pripaziti vezano uz zdravlje od najmlađe dobi.

Gastro stručnjak Josip Žuvela se osvrnuo na današnjicu u turističko-ugostiteljskom sektoru.

-Gastronomija je veliko polje rada na kojem treba stalno i uporno raditi. U ovom globalnom društvu koje se stalno mijenja, gastronomija mora stalno ići u korak, bazirajući se na gastronomiji prošlih vremena s implementacijom inovacija koje su nazočne u ovom vremenu – rekao je gastro stručnjak Žuvela.

Nutricionistica Lucija Bakarić je o projektu TESTEAT rekla kako je bitan je za zajednicu kako bi se vratili korijenima i tradicionalnim receptima, a isto tako da populaciji pokaže važnost brige o zdravlju i važnost novih trendova koji dolaze i s kojima se mora biti u korak.

Liječnik pedijatar Zoran Krišto Legčević govorio je o zdravlju i prehrani te se dotaknuo najmlađih.

-Uvelike utječe što će dijete jesti na to kako će dijete imati energiju kroz dan, pa na to kako će se u kolektivima ponašati i koliko će često biti bolesno – rekao je liječnik pedijatar Legčević.

TESTEAT projekt je kroz trodnevne aktivnosti u organizaciji Dubrovačke razvojne agencije – DURA ponudio razne edukativne programe i radionice koji su se od 17. do 19. listopada održavali pod nazivom Dani okusa: Od tradicije do suvremenih trendova.

Povezano

Dulist PROMO

vicenco
druga verzija 1 1