Grad

HOTEL STADION Još jedan korak bliže obnovi, potpisan ugovor o izradi glavnog projekta

hotel stadion 1

Grad Dubrovnik i TLO Studio potpisali su ugovor o izradi glavnog projekta i svih troškovnika rekonstrukcije za preostale neobnovljene prostore u objektu bivšeg hotela Stadion, u sklopu Gradskog bazena u Gružu. Rok za izvršenje posla, vrijednog 191.700 kuna, je 60 kalendarskih dana.

Projektni program rezultat je složenosti građevine, njezinog višenamjenskog korištenja i mnoštva dosadašnjih intervencija. Zaključeno je da se u svrhu angažiranja preostalih, neobnovljenih prostora, a to su prvenstveno prostori bivšeg hotela Stadion, izradi jedinstven glavni projekt s troškovnicima planirane adaptacije i to na način da se prostori koje će koristiti Grad, odnosno Javna ustanova sportski objekti, klubovi i udruge, dovedu do potpune gotovosti, a prostori hostela koji će se ponuditi u koncesiju, rekonstruiraju do nivoa visokog rohbau.

Projektom se definira način organizacije građevine u smislu kontrole ulaza i odvajanja mjernih mjesta budućih korisnika, način osiguranja svih puteva evakuacije i sustava zaštite od požara te signalizacija za cijelu građevinu. Definiraju se i uvjeti za funkciju tehnike građevine, uređenje unutarnjeg prostora, uređenje svih pročelja te vanjskih, pješačkih i servisnih prostora oko građevine.

Koncepcija predmetne adaptacije temelji se na maksimalnom zadržavanju postojećeg konstruktivnog sustava i uklanjanju neadekvatnih pregradnji. Predviđena je i rekonstrukcija podzidova na uređenju terena. Oblikovnim zahvatima na pročeljima zadržat će se i naglasiti izvorni karakter i kvaliteta građevine uz intervencije u smislu poboljšanja fizike zgrade i zaštite od sunca.

Namjena prostora definirana je rješenjem o legalizaciji, a adaptirat će se prema cjelinama: Javna ustanova sportski objekti Dubrovnik, prostori VK Jug, prostori JU Sportski objekti Dubrovnik, PK Jug i udruga, polivalentni prostori i hostel s ugostiteljskim sadržajem.

Sjeverni dio parcele, koji se sada koristi kao parkiralište, planira se prenamijeniti u pješački prostor – trg, te urbano opremiti i hortikulturno urediti. Također se planira uređenje jugozapadnog ulaza u prizemlju, te parternih površina uz istočne i zapadne ulaze u prizemlje građevinu.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist