DuList PROMO

HOTEL LERO Ljetna revolucija okusa u Piano baru

piano bar 10

Vrući i sparni dani pozivaju na druženja uz lagana jela, osvježavajuća pića i koktele u debelom hladu Piano bara Hotela Lero.

Osluškujući želje svojih gostiju i prateći trendove, kulinarski tim na čelu s glavnim chefom Josipom Markušićem napravio je pravu malu revoluciju jelovnika pa je tako već dobro prihvaćena jela obogatio i nutritivno i vizualno te im tako napravio svojevrstan makeover. Listi od dvadesetak koktela dodali su još desetak od kojih su najtraženiji Cherry, cherry lady, Paloma i Gin basil smash. Cherry, cherry lady je specifičan zbog dodatka crnog vina, u kojeg se još dodaje liker od breskve, tonik s višnjom, šećer sirup kojeg prave u Piano baru i svježa menta. Jednostavan i osvježavajući Gin basil smash s vrhunskim ginom, sokom od limuna i bosiljkom predstavlja idealno ljetno piće. Na ljestvici popularnosti koktel Paloma je zasigurno zauzeo visoko mjesto. Radi se o jednostavnom i osvježavajućem koktelu čiju osnovu čine tequila i sok od grejpa.

piano bar 2

Buratina i Tuna poke bowl
Od predjela u Piano baru u ponudi je nekoliko noviteta među kojima se posebno izdvajaju Buratina i Tuna poke bowl. Buratina, kao što sam naziv sugerira, je nježna burrata čija se delikatna unutrašnjost izvrsno sljubljuje s tapenadom od Kalamata maslina, pestom od rikule, fermentiranim pomadoricama, karameliziranim orasima, maslinovim uljem s okusom limuna i prahom od malina.
Tuna poke bowl je također vrlo lagano predjelo koje za vrijeme ovih vrućih dana može biti i cjelovit obrok. Svježe kockice tune lokalnih ribara marinirane su u soja umaku sa sezamovim uljem i medom. Poslužene su s tofuom, mangom, miješanom salatom te posute s mladim lukom i sezamovim sjemenkama. 

Savršeno sljubljivanje okusa
Glavnih jela na jelovniku je šest, među kojima se izdvajaju marinirana pileća prsa, odrezak lososa te grdobina. Pileća prsa iz domaćeg uzgoja marinirana su limunom i češnjakom te poslužena s pireom od pastrnjaka, pestom od pečenih oraha i bosiljka, kockicama pečene bundeve i uljem od bundeve. Grdobina je pripremljena na vrlo originalan načinu uz namirnice koje se neočekivano savršeno ljube s njom. Marinirala se sa šafranom i uljem od gorke naranče, a poslužena je na raguu od slanutka, crne leće tikvica i sušenih pomadora te ukrašena s čipsom od domaćeg slavonskog kulena. Prvoklasni losos ispečen je vrlo kratko, a uz topli humus od graška i mente, pečenu artičoku, kremasti umak do limuna i kapara i patatu začinjenu maslacem izvrsno se slaže.

piano bar 11

Vizualno primamljivi i ukusni deserti Piano bar svakodnevno u ponudi ima nekoliko vrsta domaćih kolača jednostavnih naziva, ali nikako ne jednostavne izrade i vrlo sofisticiranog izgleda. Osnovu ovih kolača čini pravi maslac, domaća jaja, prvoklasno brašno, orašidi hrvatskih OPG-ova te čokolada najveće kategorije. Dakle, nema umjetnih boja i pojačivača okusa. Svi su sastojci potpuno prirodni. Izgledom poput prave kruške kolač kruška krije bogati mousse od bijele čokolade i srce od karamelizirane kruške, a kolač s pistacijom je pravo malo remek-djelo s biskvitom od badema, reskom kremom od jagoda i bogatom kremom od pistacija.

piano bar 1

Prsten kolač izgleda kao mali, osvježavajući vjenčić kojem se ne može odoljeti, a sastoji od nježnog biskvita, kreme s kokosom i preljevom od manga. Svojim vjernim gostima, Dubrovkinjama i Dubrovčanima, Piano bar omogućava 30 posto popusta na sve navedeno s ovog obogaćenog jelovnika. Zato ne propustite priliku uputiti se na gastro putovanje uz najfinije okuse. Rezervirajte svoje mjesto već danas i doživite nezaboravno kulinarsko iskustvo u Piano baru!

 

Pročitajte još

U HOTELU RIXOS Otkrijte XD kolekciju i kampanju koja donosi prepoznatljiv, a uvijek nov jezik

Dulist

Čistoća postavila novo javno odlagalište otpada

KINEMATOGRAFI Novi naslovi u novom kino tjednu

Željka Krstulović