Politika

HNS protiv Linićeva porez na nekretnine!

HNS logo

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati načelno podržava napor Ministarstva financija da se slijedi najbolja europska praksa u oporezivanju nekretnina, međutim, protive se uvođenju novog poreza.

Napominju kako ipak  načelno podržavaju napor ministarstva financija da se slijedi najbolja europska praksa u oporezivanju nekretnina.
I kao Predstavništvo i kao Klub zastupnika upozoravaju kako će u javnoj raspravi i dalje zadržati svoje stavove koje su dogovorili sa koalicijskim partnerima – posebno stav da se niti jedna nekretnina koju vlasnik koristi za stanovanje ne može oporezivati.

Po HNS-u, Hrvatska ne treba više nijednu raspravu o poreznim opterećenjima. Zastupaju stav da Vlada kroz konkretne i trenutačne mjere mora stati iza gospodarstva u uvjetima gospodarske krize, pada potrošnje i privatnih investicija.

HNS se protivi uvođenju novog poreza, naveli su  u priopćenju poslanom nakon sjednice Predsjedništva i Kluba zastupnika HNS-a.
Jozo Radoš, predsjednik Kluba zastupnika HNS-a napomenuo je kako  se HNS se protivi uvođenju novog poreza na nekretnine u uvjetima gospodarske krize.Predsjedništvo stranke zauzelo je stav protiv prijedloga Vlade za uvođenje novog poreza.

– Smatramo da se nijedna nekretnina u kojoj građanin živi ne treba oporezivati. Treba se posvetiti rastu gospodarstva u uvjetima gospodarske krize i stoga se HNS protivi uvođenju novog poreza na nekretnine", poručio je Radoš danas u Saboru.

HNS i Čačić se protive uvođenju novog poreza u uvjetima gospodarske krize – naglasio je, ističući kako bi se uvođenje takvog poreza možda i moglo razmatrati u drugačijim okolnostima gospodarske krize.
 

Pročitajte još

ANDRO VLAHUŠIĆ Za Mata Frankovića sadašnjost i budućnost nije važna, samo politika i prošlost

Dulist

NIKA SILIĆ MAROEVIĆ Kolaps Grada Korčule HDZ je mogao spriječiti prije 2018.

Dulist

ANDRIJA FABRIS Pozivam gradonačelnicu da cijeli spis odnese u DORH i zaštiti građane Korčule!

Dulist