Politika

HNS ‘Pozivamo gradonačelnika da ispravi grešku. Moraju se izdvojiti sredstva za djecu Mokošice’

hns

Konferencija za medije na temu uvođenja ‘Škole za život’ u OŠ Mokošica održala se danas u prostorijama ŽO HNS-a.

Podsjetimo, predsjednik dubrovačkog HNS-a nije podržao proračun na proteklom Gradskom vijeću jer nije prihvaćen njihov amandan o donaciji 300 tisuća kuna OŠ Mokošica za sudjelovanje u eksprimentalnoj primjeni novog kurikuluma. Tada je gradonačelnik među ostalim istaknuo ‘kako je sad kasno i da škola ne može ući u projekt ove godine’.

Predsjednik dubrovačkog HNS-a i gradski vijećnik Miho Obradović istaknuo je kako je s čuđenjem prihvatio izjavu kako gradonačelnik ne može prihvatiti amandman. Tvrdi kako nije kasno. Pokazao je e-mail u kojem Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja ističe kako ‘nisu potrebne nove suglasnosti jer se škola već prijavila za sudjelovanje u eksperimentalnom programu i poslala svu traženu dokumentaciju’.

– Kako ističe pomoćnica, potrebna je samo potvrda od strane grada Dubrovnika o spremnosti preuzimanja financijskih obaveza za opremanje škole, putne troškove… Ukoliko se sredstva za sufinanciranje osiguraju nema nikakvog razloga da OŠ Mokošica ne uključimo u ekspreimentalni program – rekao je Obradović.

Potpredsjednica dubrovačkog HNS-a Nataša Gabričević naglasila je kako je Grad Dubrovnik izdvaja ogroman novac za potporu i pomoć državnim institucijama.

– A 300 tisuća kuna zvuči jako puno. No to je samo 0,04 posto za djecu Mokošice. Pozivamo gradonačelnika da se ispravi greška. Odgovor Ministarstva jasno govori koja je procedura i na koji način možemo pomoći. Grad Dubrovnik mora izdvojiti 0,04 posto proračunskih sredstava za djecu Mokošice – zaključila je Gabričević.

 

Pročitajte još

Vlada je uoči izbora bila široke ruke, rastrošnost je došla na naplatu

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist