Županija

HIKING EUROPE U STONU ‘Mogućnosti razvoja pješačkog turizma u budućnosti’

dunea hiking

O tome kakva je budućnost turizma u ruralnim područjima te kakve su mogućnosti i projekcije za njegov daljnji razvoj govorit će se na završnoj konferenciji EU projekta ‘Hiking Europe’, koja se 28. rujna održava u Stonu, u organizaciji Regionalne razvojne agencije DUNEA-e, jednog od projektnih partnera.

Sudjelovat će predstavnici svih projektnih partnera, Europske komisije, ugledni predavači te predstavnici stranih turističkih agencija koje se bave prodajom turističkih aranžmana koji uključuju pješačke ture.
Svi partneri – španjolska regija Katalonija, talijanska Emilia-Romagna, irska regija Donegal te Dubrovačko-neretvanska županija, predstavit će turističke pakete svojih pješačkih tura. Naša uključuje prostor Napoleonovog puta u Stonu i pješačke staze otoka Mljeta, a nazvana je ”Putevima Napoleona i Odiseja”. Predstavljena je u Roadbooku, te na web stranici Hiking Europe s ostalim turističkim paketima zemalja partnera, a ujedno se planira i zajednička promotivna kampanja. U putnom vodiču, koji je također nastao kao rezultat ovog projekta, predstavljeni su trodnevni i petodnevni putni aranžmani koji uključuju pješačenja stonskim zidinama, posjet solani, šetnju Napoleonovim putem, potom vožnju do Mljeta i šetnju Nacionalnim parkom te otkivanje njegovih zanimljivosti. U sklopu konferencije partneri na projektu, ali i nove regije koje su iskazale interes za uključivanje u HikingEurope mrežu, donijet će zaključke o mogućnostima nastavka projekta i njegovu daljnjem financiranju te širenju mreže pješačkih ruta i na druga područja.

Dan iza, 29. rujna, na Mljetu će se održati radionica namijenjena prvenstveno predstavnicima privatnog sektora. Naime, ovaj projekt ima za cilj i unaprijediti opseg ponude pješačkih staza kako bi se fizičku aktivnost nadopunilo s otkrićem ruralnih područja, poput doživljaja lokalne tradicije, upoznavanje s domaćom kuhinjom, kupnja na lokalnim tržnicama, ponuda autohtonih suvenira i sl. Bit će ujedno predstavljen uspješan primjer poslovanja HALTIA- Centra za prirodu iz Finske.

Projekt Hiking Europe financiran je iz COSME programa Europske komisije za konkurentnost malih i srednjih tvrtki. Cilj mu je razviti alternativnu masovnom turizmu, koristeći bogatstva i zanimljivosti ruralnih prostora velikih turističkih destinacija. Nositelj projekta je katalonska turistička zajednica i provodi ga zajedno s partnerima iz Hrvatske, Irske, Italije, Njemačke i Austrije.

logo hiking

logo dunea

 

 

Pročitajte još

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist

Općina Konavle nastavlja sufinancirati pokaze za učenike i studente tijekom ljeta

Dulist