Županija

HGSS-OVCI KOD ŽUPANA ‘Treba mijenjati zakon radi naplate intervencija’

gss zupan1

Važnost izmjene zakonske regulative, kojom bi se omogućila nadoknada za intervencije Hrvatske gorske službe spašavanja istaknuta je na sastanku dubrovačkih HGSS-ovaca sa županom Nikolom Dobroslavićem.

Iako je tema sastnak bila izrada topografske karte Mljeta i brda sv. Ilija iznad Orebića, u razgovoru je, naime, utvrđena važnost kvalitetne pomoći unesrećenima, ali i problem oko nadoknade intervencija. Naime, zakonska regulativa ne omogućuje da se, kao što je slučaj sa zdravstvenim uslugama, intervencija HGSS-a naplati od osigurane osobe.

Inače, projektom ‘Razvoj inovativnih tehnologija u pustolovnom turizmu’ financiranog sredstvima Europske unije putem IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Crna Gora označene su sve tematske planinarske i biciklističke staze po Županiji, pa u HGSS-u žele dodatno pokriti i područje Mljeta te sv. Ilije. Stoga su od župana Dobroslavića zatražili potporu za ovaj projekt koji bi doprinio sigurnosti i turističkoj ponudi.

Župan je pohvalio HGSS na realiziranom EU projektu i na svemu što čine za sigurnost građana i turista te je dodao kako će Županija svakako dati potporu njihovom projektu. Istaknuo je i da HGSS, kada se i dogodi neki problem, zajedno s ostalim službama maksimalno brzo reagira te je sigurnost po tom pitanju na zaista velikoj razini.

Pročitajte još

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist