Aktualno

HDZ traži 330 milijuna kuna za Pelješki most

peljeski most1

Klub zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru podnio je amandman na Prijedlog proračuna RH, u kojem su tražili osiguranje 330 milijuna kuna za izgradnju Pelješkog mosta.

– Svi amandmani odnose se, u pravilu, na investicije koje imaju svu potrebnu dokumentaciju, a s druge strane, na tragu su onoga što su premijer Zoran Milanović i ministar financijaSlavko Linić rekli u Saboru – da su investicije jedini način na koji se u idućoj godini može potaknuti razvoj. Ukoliko se prihvate moji amandmani, teški oko 520 milijuna kuna, držim da ćemo zaista pokrenuti građevinski sektor a onda i sve ostale prateće djelatnosti – rekao je Bačić.

– Za Pelješki most zatražio sam 330 milijuna kuna, koliko se može uložiti s obzirom na stanje projekta – istaknuo je Bačić.

Bačić je podnio amadmane i za projekt subvencioniranja i državnih jamstava za stambene kredite, nastavak izgradnje Županijskog regionalnog centra u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, povećanje sredstava za Državnu agenciju za javni linijski obalni pomorski promet, za završetak regionalnog vodovoda Neretva-Pelješac-Korčula-Mljet te za izgradnju putničkog terminala u Veloj Luci.

Pročitajte još

Evo koliko su porasle cijene nekretnina i najmova u EU-u

Dulist

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist