Politika

HDZ PORUČUJE BELJAKU Protivimo se bilo kakvoj mogućnosti legalizacije lakih droga u rekreativne svrhe

beros bacic hdz

Legalizacija lakih droga u rekreativne svrhe nije dobra – poručio je iz Dubrovnika ministar zdravstva i nositelj liste u 10. izbornoj jedinici Vili Beroš uz Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga.
-To je put u ovisnost, put u probleme u društvu, put koji između ostaloga razara naše obitelji. Naš moto ‘Sigurna Hrvatska’ upravo uključuje i činjenice da lake droge nisu za rekreativnu upotrebu.

-Nažalost svjedočimo činjenici da već imamo dvije ovisnosti, a to su alkohol i duhan, koje imaju svoje zdravstvene, socijalne i društvene posljedice. Apsolutno treba reći ne legalizaciji droga u rekreativne svrhe makar to bila i marihuana. Ona ima svoje medicinske učinke. Ona nije lijek. Ona je pomoćno sredstvo koje može utjecati na određene simptome i umanjivati ih, ali nije lijek. Stoga to ne smijemo brkati. Dozvoljavanje upotrebe lakih droga put je u ovisnost i to sam želio reći upravo na današnji Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga.

Predsjednik ŽO HDZ-a i kandidat na listi ove stranke u 10. izbornoj jedinici Branko Bačić rekao je kako se želi poslati jasna poruka kako je HDZ protiv legalizacije lakih droga.
-Cijeli svoj politički život se zalažem za poboljšanje statusa mladih i mladih obitelji i njihovo pozicioniranje u društvu. Kao ministar graditeljstva pripremao sam zakon kojim smo htjeli pomoći da mladi čim prije riješe svoje stambeno pitanje. I danas je u našem programu jedan od bitnih elemenata brige za mlade osiguranje 20 tisuća stambenih kredita, kako bi se mladim ljudima pomoglo riješiti jedno od gorućih pitanja kad zasnuju svoje obitelji. HDZ je državotvorna, narodnjačka, domoljubna, demokršćanska stranka čiji se program temelji na tradiciji hrvatskog društva, a to su prije svega obiteljske vrijednosti. Tvrdimo da je najbolji put za razaranje tih obiteljskih vrijednosti legalizacija i omogućavanje legalne uporabe lakih droga, prije svega jer smo svjedoci da put u teške droge vodi preko lakih droga pa i preko marihuane – rekao je Bačić.

Stoga je, dodao je, neshvatljiva izjava Kreša Beljaka iz Restart koalicije da će oni, ako pobijede na izborima, teško kažnjavati korisnike teških droga, ali da će legalizirati lake droge.
-Ako je i od Kreša Beljaka, puno je. Nedopustivo je da se u Hrvatskoj pokušava uvesti u pravni i zakonodavni sustav legalna uporaba za rekreativne svrhe lakih droga. HDZ je branik i protivimo se bilo kakvoj mogućnosti takve legalizacije. Ovdje iz Dubrovnika, iz 10. izborne jedinice, najavljujem da ćemo se oštro suprotstaviti bilo kakvim prijedlozima koji bi išli ka legalizaciji lakih droga – zaključio je Bačić.

Pročitajte još

Vlada uvodi porez na nekretnine, a navodno će se povećati i plaće

Dulist

Andro Vlahušić: Privatni smještaj spašava od siromaštva i Dubrovčane i gradski proračun

Dulist

GUBI LI PENAVA DP? Radić poručio: ‘Ja imam većinu’

Dulist