Politika

HDZ neće glasati za rebalans proračuna

HDZ PRESICA

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik Mato Franković održao je danas konferenciju za novinare vezano za današnju sjednicu Gradskog vijeća Grada Dubrovnika.

 

– HDZ će glasati protiv rebalansa proračuna jer je ovo drugi rebalans u 5 mjeseci. To znači loše planiranje prije svega po pitanju investicija koje su glavni akt u rebalansu. Također nisu uvaženi prijedlozi gradskih kotareva i mjesnih odbora po pitanju mjera za poboljšanje života. Primjer tome je odgovor vijećnici Dubravki Marunčić kako je projekt Vodovoda za Gornja sela zaustavljen i pitanje je kada će se projekt nastaviti. Sredstva od DPDS-a i od koncesije od žičare uključeni su u proračun ali nije za očekivati da će se ta sredstva realizirati u iznosima kako je to planiramo. Dakle, tražimo realno planiranje proračuna – istaknuo je Mato Franković.

HDZ neće na današnjoj sjednici prihvatiti ni točku o uređenju prometa, naglasio je.

-Ovu točku nećemo prihvatiti jer je donesena brzopleto bez konzultacija sa strukom. Primjer je promet oko RK Minčete koji će posebno u sezoni biti kaotičan, Stoga ćemo u ime HDZ i HSP AS tražiti tematsku sjednicu po pitanju prometa i parkiranja – dodao je.

Vijećnici HDZ-a neće prihvatiti ni Izvješće o poslovanju Libertasa za 2013. ukoliko se bude raspravljalo o restrukturiranju i prebacivanju u Komolac i Osojnik.

-Neobično je to uključivanje točaka o kojima se nije raspravljalo na Nadzornom odboru. Dakle, riječ je o restrukturiranju, preseljenju u Komolac i na Osojnik. Libertas je izuzetno važno komunalno poduzeće u kojemu posljednjih godina stalno imamo probleme. Glasat ćemo za izvješće ukoliko se dignu točke o restrukturiranju i preseljenju – napomenuo je.

Što se pak tiče Provedbenog plana zaštite od požara za 2014. naglasio je kako traže usklađivanje sa ZOP-om.

-Imamo i dodatni prijedlog za taksi prijevoz i to po pitanju izbora poslovne banke. Grad je odlukom izabrao samo jednu banku, a to je protiv slobodnog tržišnog natjecanja te mislim da taksistima treba dozvoliti da sami izaberu banku. Smatramo i da mali obrtnici nisu dužni imati uređaj za fiskalizaciju – poručio je Franković.

 

Pročitajte još

Država će podstanarima plaćati dio stanarine?

Dulist

Vlada je uoči izbora bila široke ruke, rastrošnost je došla na naplatu

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist