Grad

HDZ: Na sjednici se neće donositi nova odluka o parkiranju!

hdz frankovic potrebica 240614

-Ne vidim razloga zašto bi se na sjednici Gradskog vijeća donijela nova odluka o naplati parkinga kada stara nije niti stupila na snagu – rekao je predsjednik dubrovačkog HDZ-a Mato Franković na jutrošnjoj konferenciji za novinare.

-HDZ nije uveo kaos u Grad Dubrovnik, kaos je uveo onaj tko je 2009. godine donio nezakonitu odluku. Što je sa prethodne četiri godine naplate parkinga po nezakonitoj odluci? Tko će odgovarati za taj eventualni financijski gubitak. Tko je odgovoran za to, i tko je gradonačelniku dao nezakonit dokument na potpis? – pitao se jutros Mato Franković na konferenciji za novinare.

– Netko mora odgovarati zbog ovoga – rekao je Franković te na novinarsko pitanje istaknuo kako će HDZ tražiti odgovornost resornog pročelnika Dinka Mirića.

-Smatrali smo da naši građani plaćaju najskuplji parking u Hrvatskoj i stoga smo htjeli smanjiti cijenu za građane. Također smatrali smo kako svi stanovnici Dubrovnika i okolnih općina mogu kupiti povlaštenu kartu za drugu i treću zonu. Htjeli smo postići da se ljudi vrate u Grad, ne da moraju plaćati toliku cijenu. Na području Tenisa želimo uvesti parking koji je rezerviran samo za njih. Stanovnicima koji su još ostali u Gradu moramo poticati da ostanu u Gradu – rekao je Franković.

-Visoki upravni sud ukinuo je kaznu, a zamijenila je u suštini dnevna karta. Mi je držimo nepoštenom od početka i stoga smo ovim prijedlogom uveli trosatnu kartu – rekao je Marko Potrebica, član Predsjedništva HDZ-a i osoba koja je ‘najviše radila na tim amandmanima’.

-Nije istina da se ova odluka ne može provesti, ako gospodin Dujmović to ne zna, može zatražiti mišljenje od Gradskog vijeća da mu pojasni detalje, a ako kojim slučajem to ne želi jasno je što mora napraviti -rekao je Potrebica.

-Mi ostavljamo prostora za razgovor ako se eventualno pokažu pogreške za razgovor, ali ova odluka još nije ni stupila na snagu, tako da ne vidim zašto bi se mijenjala. Oni tvrde da se višesatna karta nigdje ne naplaćuje, ali to nije istina. Npr. U Varaždinu gdje je također na vlasti HNS se naplaćuje upravo višesatna karta. Postoji razlog zašto smo im dali rok do 1. rujna i od toga ne odustajemo – rekao je Franković.

-Žao mi je što nitko iz gradske vlasti nije prepoznao trenutak da se ispriča građanima i svim korisnicima usluga tvrtke Sanitat – rekao je Franković te odgovorio i na prozivke oko dopuštanja tvrtkama da uzmu do 3 povlaštene karte.

-Mislim da se rent-a-carevima neće isplatiti uzimati povlaštene karte. Pazite dopušteno je tvrtkama koje imaju samo svoje podružnice u Gradu. Moramo biti svjesni gospodarske situacije, i u čemu je problem s tri automobila? – pitao se Franković te dodao ako se ta stavka odluke pokaže problematičnom da će je mijenjati.

Pročitajte još

[FOTO] Počela testna faza zone posebnog prometnog režima

Dulist

ZA VRIJEME GRUŠKE NOĆI Zatvara se Obala Stjepana Radića i dio ulice Pape Ivana Pavla II

Dulist

ČESTITAMO! Dodijeljene nagrade učenicima za samostalne i skupne uspjehe na državnim natjecanjima

Dulist