Crna kronika

HAŠIŠ, SPEED, KOKAIN, GLJIVE… Tijekom vikenda čak 16 zapljena različitih droga!

droga brevis

Tijekom prethodnog vikenda na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zatečeno je 16 osoba s manjom količinom marihuane, hašiša, ecstasya, speeda, kokaina, kratoma, metaamfetamina, halucinogenih gljiva i MDMA.

– 13 njih su državljani Republike Hrvatske, a ostalih troje dolaze iz Njemačke i Belgije. Droga je pronađena prilikom ulazne, odnosno izlazne granične kontrole na graničnim prijelazima i uličnom redukcijom na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije, odnosno Vignja, Slanog, Petrovog sela, Župe dubrovačke, Korčule, Zatona, Ploča i Lastova – navode iz PU dubrovačko-neretvanske te dodaju kako je pronađena droga uz potvrdu oduzeta, a svi hrvatski i strani državljani prekršajno su sankcionirani po Zakonu o suzbijanju droga ili kazneno po Kaznenom zakonu

Iz PU izdvojili su dva slučaja:

Prvi slučaj bio je u autobusu na relaciji Dubrovnik – Zagreb gdje su dvojica mladića od 24 i 28 godina zatečeni s vrećicom u kojoj se nalazilo gotovo 30 grama marihuane, vrećicom s gotovo 11 grama halucinogenih gljiva, 83 grama kratoma u kojem se nalazio i heroin, 53 grama droge MDMA te vrećica s 5,2 grama kokaina.

Drugi slučaj se dogodio u subotu, 22. srpnja u blizini mjesta Doli. Policijski službenici Policijske postaje Ston pokušali su zaustaviti osobno vozilo belgijskih nacionalnih oznaka, koje se nije zaustavilo već je nastavilo kretanje. Vozilo kojim je upravljao 36-godišnji državljanin Belgije zaustavilo se tek u Prapratnom. Testiranjem je utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 0,73 g/kg i pod utjecajem droga. Uz to pronađeno je 7,6 grama marihuane, 8,05 grama hašiša i dvije dimne bombe.

Fotografija je ilustrativne naravi

Pročitajte još

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist

Državljanin BiH (36) vozio s 3 promila alkohola

Dulist

Vozio po Lastovu alkoholiziran i pod utjecajem droga

Dulist