Hrvatska

HALMED obustavlja primjenu lijeka Telunis – mogao bi biti rizičan!

Lijekovi

Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) objavila je da se obustavlja primjena i distribucija lijeka Telunis 14 mg, serije 241861 predmetnog lijeka.

Tvrtka Jadran Galenski laboratorij d.d., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Telunis 14 mg filmom obložene tablete (teriflunomid), na zahtjev Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi postupak privremene obustave primjene i distribucije serije 241861 predmetnog lijeka. Obustava se provodi do razine ljekarni, donosi tportal.

Banner 300x250 DU 1

Obustava primjene i distribucije lijeka provodi se zbog toga što prije puštanja u promet prve serije lijeka nisu bile odobrene dodatne mjere minimizacije rizika (dMMR), kako je zahtijevano temeljem Rješenja o davanju odobrenja za stavljanje lijeka u promet. Kako piše tportal, obustava će biti na snazi do odobrenja i ispunjavanja zahtjeva o dodatnim mjerama minimizacije rizika (dMMR), s ciljem osiguravanja veće sigurnosti primjene lijeka u pacijenata i sprečavanja potencijalnih štetnih učinaka povezanih s primjenom.

Pročitajte još

„Ma kakvih 1800 eura!“- Radnici DM-a reagiraju na tvrdnje Uprave o plaćama., koliko zapravo zarađuju?

Dulist

Obiteljski liječnici upozoravaju kako Zakon o strancima zanemaruje zdravstvenu skrb za strane radnike

Dulist

Tražite posao? Država traži vas! – Pogledajte uvjete

Dulist