Aktualno

Hajdarhodžić: Pročelnica Daničić me šikanira!

maro hajdarhodzic

Gradska kavana, jedini veliki ugostiteljski objekt, koji u zidinama radi svih 365 dana u godini, neće skoro posjetiteljima otvoriti vrata budući da je Grad Dubrovnik odbio dati suglasnost zakupcu Maru Hajdrahodžiću za preuređenje, unatoč svim potrebnim dokumentima koje je dostavio gradskim službama.

Radi li se o političkom reketu, Hajdarhodžić nije znao odgovoriti, ali ni nagađati o tome, iako su u gradu naveliko priča o takvom scenariju. Ono što ga je šokiralo bilo je obrazloženje pročelnice Upravnog odjela za gospodarenje nekretninama, Marite Daničić.

"Temeljem vašeg dopisa od 31. listopada 2013., a glede zahtjeva za suglasnost oko preuređenja prostora Gradske kavane odgovaram u svoje osobno ime i kao pročelnica Upravnog odjela za gospodarenje nekretninama, odgovorna za poslove iz nadležnosti odjela.
Gradska kavana je bez konkurencije, apsolutno najvrjedniji gospodarski objekt u vlasništvu Grada Dubrovnika, koji je ujedno i zaštićeni spomenik UNESCO-a.

Prethodna suglasnost, odobrenje iz oblasti zaštite spomenika kulture u ovom slučaju ne znači baš ništa. Pregledom dostavljene dokumentacije s troškovnikom radova potpuno je razvidno da se radi o građevinskim radovima sigurnosno-statičke prirode, koji mogu ozbiljno ugroziti stabilitet objekta. Stoga, što se mene osobno tiče i ovog Upravnog odjela ne dajemo svoju suglasnost na planirani zahvat. Također, vas želim podsjetiti da imate dva ugovora s Gradom glede Gradske kavane gdje se mogu javiti problemi pravne prirode", stoji u dopisu koji potpisuje pravnica Daničić.
 
Što o svemu kaže Maro Hajdrahodžić pročitajte u novom broju duLista koji je od sutra, dan ranije na kioscima.

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist