Aktualno

“Hadžić ne razumije problem Pelješkog mosta”

hdz dobroslavic365

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić uputio je reagiranje povodom istupa ministra  prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine Damira Hadžića glede gradnje Pelješkog mosta. Reagiranje prenosimo u cijelosti.

„Ministar  prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine Damir Hadžić ustvrdio je, u istupu u 'Dnevnom avazu', kako se Pelješki most neće graditi, kako je neisplativ, te kako u Hrvatskoj 'nema tako neracionalnih osoba' koje bi gradile Pelješki most.
 
Nažalost, ministar se ovime na neprimjeren način upliće u interno hrvatsko pitanje, a pokazuje i da ne razumije problem o kojem govori.
 
Pelješki most nije puko pitanje povezivanja dvije hrvatske obale udaljene 2,4 kilometra, već je to hrvatski  geostrateški imperativ povezivanja dva odvojena dijela teritorija.
 
Nikakvo drugo rješenje nije za ovu Županiju ni za Republiku Hrvatsku prihvatljivo.
 
Ne postoji nijedna država na svijetu koja ne bi spojila dva odvojena dijela svoga teritorija kad bi to tehnički mogla, kao što je to moguće u slučaju povezivanja eksklave krajnjeg hrvatskog juga.
 
'Nema tako neracionalnih osoba' u Hrvatskoj, da upotrijebim sintagmu ministra Hadžića, koje ne bi gradile Pelješki most, povezale krajnji jug i otvorile put ekonomskom prosperitetu Pelješca, Korčule, Mljeta, Lastova…“.

Pročitajte još

Shaquille O’Neal večeras u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Klevisa Ymeri ostaje u pritvoru: Županijski sud ukida odluku o jamčevini

Dulist