Grad

GUŽVA NA PLOČAMA Karićari odbili raditi!

KARICARI PROSVIJED 8

Dubrovački karićari su zbog loših uvjeta rada danas prekinuli s dostavom u povijesnu jezgru i na taj način mirno prosvjedovali.

Kao glavni razlog prosvjeda navodi se jako kratko vrijeme u kojem smiju dostavljati robu. Naime, po njihovim navodima za kapacitete grada to je jednostavno neizvedivo.

-Nije samo to problem, puno je tu stvari koje jednostavno nisu u redu. Veliki problem je nedostatak većeg broja dozvola, vozači karića voze u suprotnom smjeru cestom, hrana stoji satima na suncu i to pored velikih količina smeća. Teško je išta raditi, a grad je odlučio da je najbolje staviti zidove kako ovo ruglo ne bi gledali cijenjeni turisti. Ovi uvjeti rada jednostavno su nemogući – rekao nam je jedan od karićara.

-Dodatne problemi nastaju kada u isto vrijeme dođu autobusi s turistima, javni gradski prijevoz, razne dostave i tko zna tko još. Sve u isto vrijeme! Pa kako onda raditi u lošim uvjetima na pretrpanom prostoru? – požalio nam se naš sugovornik.

Kako su na rekli od Grada Dubrovnika traže duže vrijeme za dostavu, o čemu je DuList pisao još prošlog tjedna u svom tiskanom izdanju.

Kako je izgledala gužva na pločama i kako je protekao prosvjed pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović