‘Gusti od kobasica’ održat će se u nedjelju, 23. veljače u prostoru KUD-a Čilipi, pokraj crkve sv. Nikole.
Događaj je namijenjen svima koji proizvode domaće kobasice i žele sudjelovati u edukaciji i natjecanju, ali i drugima koji se žele zabaviti, doživjeti i kušati što za ove Guste priprema Agroturizam Konavle.
Program počinje u 17 sati edukacijom ‘Izazovi i greške u proizvodnji domaćih kobasica’ Ante Madira dr.med.vet. a nastavit će se Vođenim kušanjem i ocjenjivanjem zaprimljenih uzoraka domaćih kobasica za natjecanje za najbolju domaću kobasicu dubrovačkog kraja. Postupak izbora za ‘Najbolju domaću kobasicu dubrovačkog kraja’ će provesti nacionalni certificirani ocjenjivači i domaći stručnjaci koji će nakon date ocjene komentirati karakteristike prikupljenih uzoraka. Kobasice će biti pod šifrom sve do proglašenja pobjednika. Stoga, ukoliko Vas zanima mišljenje struke o kvaliteti napravljene kobasice uzorke za natjecanje možete predati u nedjelju 23. veljače od 16 do 17 sati ili ranije po dogovoru na tel. 095 124 6333.
Nakon službenog edukativno – natjecateljskog dijela programa priprema se kuharska senzacija: ‘Prosuja grande iz obje bande’ kada će mladi konavoski chef Petar Đurić pripremiti tematsko jelo iznenađenja za sve prisutne u velikoj prosuji promjera 120 centimetara. Uz zabavni dio programa i glazbu proglasit će se pobjednik ‘Gusta od kobasica 2025.’ te podjeliti plakete najboljima i diplome sudionicima.
Detaljan program sa satnicom i uvjetima za natjecatelje možete pogledati na službenoj web stranici Udruge Agroturizam Konavle: www.agroturizam-konavle.hr
Događaj je nastavak aktivnosti koje je Agroturizma Konavle započeo 2019. godine, a koji ima za cilj podizanje kvalitete tradicijskih proizvoda s naglaskom na proizvodnju i preradu suhomesnatih proizvoda te daljnji razvoj agroturističke ponude Konavala.
Projekt je financiran sredstvima Dubrovačko-neretvanske županije i Lučke uprave Dubrovnik te su sudjelovanje i konzumacija besplatni za sve posjetitelje.