Zanimljivosti

GSS-ovci iz jame spasili njemačku ovčarku

gss pas

Troje članova Hrvatske gorske službe spašavanja, stanice Dubrovnik u popodnevnim satima petka spasili su iz jame ženku njemačkoga ovčara.

Dojavu gospođe, koja je čula lavež iz jame, zaprimio je Župansijki centar 112, te se nakon toga tri člana HGSS-a iz doline Neretve upućuju na teren. Jama se nalazi na brdu Dragovija blizu sela Vid, općina Metković i dubine je 15 do 20 metara.

Kako se navodi na internetskoj stranici GSS-a Dubrovnik, zbog blizine puta jama je onečišćena otpadom i lešinama životinja te su upozoreni i na mogućnost odbačenih eksplozivnih sredstava.

– U jamu se spustio jedan spašavatelj dok su dva člana ostala na površini pripremati sustav za podizanje psa iz jame. Zbog sumnje na postojanje eksplozivnih sredstava spašavatelj je ostao visjeti na užetu i uz veliku suradnju ženke njemačkoga ovčara počeo je pripremati za izvlačenje iz jame.

U 17.45 pas je izvučen iz jame bez ozljeda ali vidno pothranjen te je prevezen u selo Vid na brigu gospođe koja je i pronašla nesretnu životinju navodno ostavljenu već mjesec dana u jami – opisano je na stranici HGSS stanice Dubrovnik.

Foto: gss-dubrovnik.hr

Pročitajte još

[FOTO] Ovog ljeta vježbajte uz Lukreciju Dragić

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1911. Rođen pravni pisac Mijo Ivan Brlek

Dulist

ZAVIČAJNI MUZEJ KONAVALA Zaboravljene dječje igre

Dulist