Sport

GRAND PRIX U ZAGREBU Petrunjela Pavić na sedmom mjestu: ‘Tako je ispalo, idemo dalje’

Petrunjela Pavic

Iza nas je posljednji dan IJF Grand Prix turnira u Zagrebu.

Nakon cjelodnevne borbe, Petrunjela Pavić (Dubrovnik 1966) izgubila je u četvrtfinalu od Nizozemke Yael Van Heemst te na taj način ušla u repasaž u kojem se susrela s Anna-Mariom Wagner koja dolazi iz Njemačke te je bivša svjetska prvakinja i ujedno brončana medaljašica s Olimpijskih igara u Tokiju 2021. godine.

-Mogu reći da sam zadovoljna s današnjim nastupom s time da sam ovo četvrtfinale mogla bolje odraditi međutim to je takav sport, greške se događaju i ona je to iskoristila. Sve u svemu mislim da je bilo okej – izjavila je Pavić. Dodala je da misli da je bespotrebno pokupila dvije opomene i da treba poraditi kako na glavi, tako još I na fizičkoj spremi, kako prenosi Hrvatski judo savez u priopćenju.

Pavić je kroz jutarnji dio natjecanja upisala sveukupno još po dvije pobjede te jedan poraz. Bolja je bila od Indubala Devi Maibam (IND) i Fanny Estelle Posvite (FRA), a prvi poraz je upisala u četvrtfinalnoj borbi protiv Yael Van Heemst (NED). Na kraju je završila na sedmom mjestu kategorije -78kg.

-Kasno sam se dizala s poda, ona je to iskoristila i eto. Tako je ispalo, idemo dalje – dodala je za kraj Pavić.

Sljedeće u planu mlade Dubrovkinje su pripreme za Europsko prvenstvo u Zagrebu koje je predviđeno za travanj 2024. godine.

Treba istaknuti kako su na Grand Prixu nastupile Iva Oberan (Župa dubrovačka), Anđela Violić (Dubrovnik 1966) te Ivana Šutalo (Dubrovnik). Oberan je nastupila u kategoriji -63kg te završila također na sedmom mjestu s dvije pobjede i dva poraza. Šutalo (+78kg) pobijedila je prvom kolu Ericu Simonetti, da bi u drugoj borbi bila poražena od turske judašice Hilal Ozturk. Violić je ostala bez pobjede u kategoriji -70kg.

Isto tako, hrvatska reprezentativka Helena Vuković ostala je nadomak postolja, odnosno završila je na petom mjestu u kategoriji +78kg. Na tatami je prvi zakoračio stariji brat, Zlatko Kumrić (-100kg) čiji je protivnik bio dvadesetsedmogodišnji Brazilac, Leonardo Goncalvec od kojeg je Zlatko izgubio u drugoj minuti. Nedugo nakon, dvije godine mlađi Marko Kumrić je izašao na tatami te na polovici druge minute, u sekundi dekoncentracije, izgubio od Bekzata Shagateyeva, porijeklom iz Kazahstana.

-Natjecanje baš nije bilo dobro unatoč tome što sam došao spreman. Doduše, imam malo problema s leđima i, iako to nije opravdanje, mislim da je utjecalo na mene. Ništa, idemo po idući turnir I to je to – rekla je22-godišnja Vuković. Nastupila je u kategoriji +78kg i bila je jedina hrvatska predstavnica u današnjem finalnom bloku zagrebačkog Grand Prixa. U borbi za brončanu medalju susrela se s predstavnicom Turske Hilal Ozturk za koju ipak nije uspjela pronaći riješenje te u golden score-u gubi na opomene.

U eliminacijskim borbama je bila bolja od Tulike Maan (IND), Renee Lucht (GER) i sunarodnjakinje Tine Radić (CRO). Poraz je upisala protiv Samah Hawa Camara (FRA).

Podsjetimo drugi dan IJF Grand Prix turnira u Zagrebu obilježio je neizvjesnu finalnu borbu između dvostruke svjetske prvakinje Barbare Matići viceprvakinje Lare Cvjetko. U kategoriji do 70kg, Lara je izborila pobjedu nad Matić u sedmoj minuti nakon što su priredile borbu za pamćenje.

Pročitajte još

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

Španjolska osvojila Euro!

Dulist

Završen 10. Dubrovnik DUB Bowl

Dulist