Sport

GRAND PRIX Iva Oberan završila na sedmom mjestu u kategoriji

Iva Oberan Foto Tamara Kulumbegashvili 2

IJF Grand Prix u Zagrebu nastavio se i danas, a predstavnice Hrvatske su, među ostalima, Dubrovkinje Iva Oberan u kategoriji do 63kg te Anđela Violić u kategoriji do 70kg.

Iva Oberan je s dvije pobjede i dva poraza završila na sedmom mjestu nakon što je kraj na natjecanju dočekala izgubivši protiv Meksikanke Prisce Awiti Acaraz, a Anđela VIOLIĆ je ostala bez pobjede.

– Došla sam u Zagreb s velikom željom da pred domaćom publikom dođem do medalje, obzirom da sam osvojila već dvije na Grand Prixevima ove godine i mislim da sam stvarno bila blizu da ju uzmem. Na ovom nivou nijanse odlučuju i zaista mi je žao zbog te četvrtfinalne borbe, ali to je sport. Golden score je dugo trajao, tu mi je popustila koncentracija, a to u ovom sportu puno košta – rekla je Oberan.

Oberan je za vrijeme eliminacija upisala pobjede protiv Sare Golden (USA) i Flavie Favorini dok je u četvrtfinalu poražena od prve nositeljice turnira, Britanke Lucy Renshall.

Nakon dva ispadanja, hrvatskoj zastavi leđa čuvaju Barbara Matić i Lara Cvjetko koje su svojim pobjedama osigurale finale 10. IJF Grand Prix turnira u kategoriji do 70kg. Dvostruka svjetska prvakinja Barbara Matić u četvrtfinalu se susrela s Njemicom Samirom Bock koju je izbacila s turnira nakon minutu i pol. Za to vrijeme, na tatamiju pored, za svoje mjesto u finalu borila se i Lara Cvjetko koja je isto izborila protiv predstavnice Mađarske, Szabine Gerscak par sekundi prije ulaska u golden score.

Foto: Iva Oberan/Arhiva

Pročitajte još

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Prvo mjesto osvojili Frano Mozara i Iva Strnad

Dulist

Barakude će prvu utakmicu odigrati u nedjelju sa Crnom Gorom

Dulist

KAKAV SPEKTAKL U PARIZU! Giovanni Cernogoraz i Barbara Matić nosili hrvatsku zastavu

Dulist