Politika

GRADSKO VIJEĆE Treba znati biti suncokret!

vijece upu7742

Nadolazeća sjednica Gradskog vijeća bit će, blago rečeno, zanimljiva.

Uz neizvjesnost opstanka vladajuće koalicije ukoliko SDP napusti tzv. Dubrovački dogovor, a DDS, odnosno Pero Vićan iskoristi situaciju i pokaže svima da nije 'mali od kuhinje' kako su ga držali posljednjih nekoliko mjeseci, sam dnevni red sjednice osigurava sapunicu kakvu smo navikli gledati pred malim ekranima.

IZVJEŠĆE O RADU

Osim što će Vide Matić otići iz vijećničkih klupa prije nego je u njih upravo i zasjeo, neizostavna su i vijećnička pitanja koja često imaju tragi-komični karakter. Nedugo nakon linije 'rešetanja', pred dubrovačkim  vijećnicima naći će se i izvješće o radu gradonačelnika Andra Vlahušića za razdoblje od siječnja do srpnja ove godine. Gradonačelnik će izaći za govornicu i ustvrditi kako je 'prvu polovicu 2013. godine obilježio završetak radova na velikim projektima cestogradnje koji su uvelike riješili najveći komunalni problem – protočnost prometa', te kako i 'najveća financijska prijetnja, Garaža Dubrovnik, ide prema stabilizaciji', a od navedenih stavki posebno u oči bode ona u kojoj se govori o projektu golfa na Srđu, i u kojoj se tvrdi kako je 'Grad Dubrovnik sukladno propisima održao proširene javne rasprave te organizirao i financirao provedbu javnog referenduma.'.

Valjda se Vlahušić nada ako dovoljno puta ponovi kako je upravo on zaslužan za referendum, da će narod u to i povjerovati. No hajdemo se podsjetiti kako je upravo na obećanju referenduma on i dobio prve izbore, da bi potom četiri godine ignorirao birače, a nakon prikupljanja dovoljnog broja potpisa od strane inicijative Srđ je naš, bio silom zakona primoran raspisati referendum mjesec dana prije posljednjih izbora. Stoga, ova izjava u Izvješću o radu vjerojatno može ići uz bok onoj kada je poručio da je neizlazak na referendum aktivno sudjelovanje u njemu.

No, na stranu činjenica da se izvješće o radu sastavlja copy/pasteanjem sa službenih stranica Grada, pa je tako u njemu ostalo dnevno orijetiranog teksta poput' s predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija dr. Aziz ef. Hasanović potpisali smo DANAS ugovor kojim je….', i na stranu činjenica da je ogroman broj zavedenih projekata otvoren pred sam kraj predizborne godine, ponovno treba izdvojiti dio po kojem je 'rekonstrukcija Ilijine glavice epohalan projekt', a'pothodnik je osvijetljen i uređen i pruža najvišu sigurnost, osobito djeci iz obližnje Osnovne škole i vrtića'.

Neka još jednom ostane zabilježeno kako je cijelo raskrižje napravljeno po dozvoli iz 1982. godine,  bez svih valjanih papira, a kako je pothodnik pušten u upotrebu bez uporabne dozvole.

No u cijelom izvješću valja izdvojiti jedan naizgled beznačajan dio zbog kojeg se treba zapitati živi li gradonačelnik u istom Dubrovniku sa svojim sugrađanima.

Članak u cjelosti pročitajte u tiskanom izdanju duLista

Pročitajte još

‘POČAŠĆENA I ZAHVALNA’ Šuica ide po još jedan mandat u Europskoj komisiji

Dulist

KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA RH Što naši HDZ-ovci misle o Draganu Primorcu

Dulist

Andro Vlahušić: Povećali smo plaću gradonačelniku, povećajmo subvencije i socijalna davanja

Dulist