Grad

GRADSKO VIJEĆE Prostor Muzeja Domovinskog rata na Srđu definiran kao prostor izuzet koncesije Razvoj golfa!

imperijal prezentacija 270415 4

Nakon što je zavrila šesta redova, počela je odmah i sedma sjednica. Riječ je o tematskoj sjednici na kojoj se treba definirati odnos s koncesionarom tvrđave Imprial, tvrtkom Razvoj golf.

TIJEK:

22:10 Završila je sjednica

22:08 Jednoglasno usvojeno svih šest zaključaka.

21:58 Na današnjoj sjednici će se izglasati i šesti zaključak kojim će se prostor Muzeja Domovinskog rata definirati kao izuzet od koncesije koju ima Razvoj golf.

21:51 Nijedna odluka koja će štiti položaj i integritet Muzeja Domovinskog rata se ne smije temeljiti na koncesijskom ugovoru – rekao je Ljubo Nikolić.

21:45 Ivan Viđen zatražio je da se predloženih 5 zaključaka doda i šesti kojim se definira kako je prostor Muzeja izuzet od koncesije.

21:34 Maro Kristić je istaknuo kako je ugovorom definirano kako koncesionar u slučaju Muzeja Domovinskog rata nije tvrtka Razvoj golf, već kako im je dodijeljena tvrđava izuzev 311 metara četvornih u kojem je trenutno smješten postav Muzeja.

Predsjednik GV-a Mato Franković odgovorio je kako ugovor obvezuje koncesionara urediti i obnoviti prostor Muzeja i predati ga na načina ‘ključ u ruke’.

Kristić je odgovorio kako smatra da to nije točno, te kako je pravna dilema u ovom slučaju tko je podnositelj zahtjeva za lokacijsku dozvolu, te kako to ne može biti Razvoj golf u slučaju da nije ovlaštenik koncesije za spornih 311 metara četvornih, te kako u slučaju da se ne utvrdi da Razvoj golf nije koncesionar Gradsko vijeće nema ovlasti produljuti ugovor s Dubrovačkim muzejima.

21:30 Ljubo Nikolić rekao je kako će ovu točku predlagati na svakoj sjednici GV-a dok se ostali vijećnici ne udostoje reći kako su protiv raskidanja ugovora.

-Nemojte biti suzdržani, recite da ste protiv – rekao je Viđen.

21:25 Andro Vlahušić: Podržavamo ovakav stav, ali ugovor je dogovor dviju strana i predlažem imenovanje Povjerenstva koje će pratiti usvajanje svega. Mislim da u njemu treba biti gradonačelnik, predsjednik Gradskog vijeća, predstavnik Srđ je Grad, Mladen Gojun ispred SDP-a te Pero Vićan.

Maro Kristić rekao je kako je njihov stav kako koncesionar tvrđave uopće nema pravo na koncesiju za prostor Muzeja, odnosno 311 metara četvornih.

21:23 Predsjednik Grdaskog vijeća Mato Franković istaknuo je kako će Gradsko vijeće na današnjoj sjednici utvrditi pet osnovnih točaka:

GV utvrđuje da koncesinar nije podnio zahtjev za promjenom lokacije Muzeja Domovinskog rata  kako je prikazano u idejnom rješenju

GV utvrđuje da lokacija ostaje nepromijenjena

GV nije suglasno s izmještanjem Muzeja iz centralnog dijela sukladno ugovoru o koncesiji iz 2009. godine i o tome će se obavijestiti nadležno Ministarstvo i zatražiti ne izdavanje lokacijske dozvoledo izdavanja suglasnosti Gradskog vijeća

GV se obvezuje  dostaviti ugovor Ministarstvu

Gradsko vijeće zadužuju gradske službe sklopiti novi ugovor o korištenju prostora bez naknade za stalni postav Muzeja Domovinskog rata na rok od 20 godina između Grada Dubrovnika i Dubrovačkih muzeja.

21:00 Počela je sjednica. Srđevci su predložili dopunu dnevnog reda s prijedlogom raskidanja ugovora s Razvoj golfom. Riječ je o istoj točki koja nije usvojena na sjednici u subotu.
-Riječ je o točki koja je imala 7 glasova za i 18 suzdržanih, što znači da se može uvrstiti na dnevni red prije roka od 3 mjeseca – rekao je uvodno Ivan Viđen.

Prijedlog nije usvojen.

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist