Politika

GRADSKO VIJEĆE ‘Mršav’ dnevni red, bez vijećničkih pitanja, birat će se v.d. ravnatelja Umjetničke galerije

gradsko vijece 3

U pozivu na 15. sjednicu Gradskog vijeća na dnevnom su se redu našle tri točke dnevnog reda.

Osim vijećničkih pitanja tu su još i Prijedlog odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja ‘Tehničko-tehnološki blok Osojnik’ te Prijedlog odluke o određivanju lokacije za odlaganje viška iskopa koji predstavljaju sirovinu kod izvođenja građevinskih radova na području Grada Dubrovnika.

Međutim, točka vijećničkih pitanja je ‘skinuta’ s dnevnog reda, premda su se vijećnici Ljubo Nikolić (KLGB Srš je Grad), Dolores Lujić (MOST) i Tatjana Šimac Bonačić (SDP) usprotivili tom prijedlogu, ističući kako nema razloga uklanjati vijećnička pitanja, ako sjednica ima mali broj točaka.

Prihvaćene su tri dodatne točke, izbor najpovoljnijeg ponuđača u linijskom brodskom prometu Dubrovnik – Kalamota, visina dnevnog obroka u vrtićima te imenovanje v.d. ravnatelja Umjetničke galerije. I kod te točke bilo je prigovora (Maro Kristić – MOST) kako nikakvi materijali nisu dostavljeni, ali je predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica (HDZ) to obrazložio riječima:

-Uzet ćemo stanku i održati Odbor za izbor i imenovanja…

-Ne mogu se oteti dojmu da se točka forsira. Ne znam tko bi se mogao u tako kratkom roku upoznati sa sadržajem presude temeljem koje biramo v.d. – odgovorio mu je Kristić.

-Presuda je poništila izbor ravnatelja i ne možemo sebi dopustiti da nemamo ravnatelja. Dužni smo danas imenovati v.d. ravnatelja. Zatražili smo pravno mišljenje pravnih službi Grada. Presuda je stigla u utorak – rekao je Potrebica.

Naravno, neizostavni dio ovog dijela sjednice bio je i prijedlog vijećnika Ljuba Nikolića (KLGB Srđ je Grad) o raskidu ugovora o koncesiji za tvrđavu Imperial s tvrtkom Razvoj Golf, što ni ovaj put nije uvršteno u dnevni red.

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist

Što je u imovinskoj kartici prijavila saborska zastupnica Viktorija Knežević?

Dulist