GradPolitika

GRADSKO VIJEĆE Ipak smjena Petrušića, nema rasprave o rebalansu

gradsko vijece 1305144 niko bulic

Sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća počela je s izmijenjenim dnevnim redom.

Pet točaka je skinuto s dnevnog reda, a tri točke su dodane. Vijećnici tako ipak neće raspravljati o rebalansu proračuna, Odluci za zaduživanju, uređenju prometa na području Grada, Prijedlogu II izmjena i dopuna Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2014. godinu, Prijedlogu izmjena i dopuna Programa održavanja komunalne infrastrukture u 2014. godini, a dodaje se Prijedlog zaključka o suradnji Dubrovnika i Ibize, a svoje mjesto u dnevnom redu ipak su pronašle točke o razrješenju dužnosti ravnatelja JU Lokrum Maria Petrušića kao i imenovanju v.d. ravnatelja.
Također HSLS-ov Ivo Gjaja tražio je skidanje s dnevnog reda izvješće o radu Libertasa za 2013. godinu, dok je Srđ je Grad tražio micanje točke Prijedlog zaključka o donošenju Godišnjeg provedbenog plana zaštite od požara na području Grada Dubrovnika za 2014. godinu zbog neusuglašenosti s zakonskim normama.

HL-ov Maro Kristić tražio je uvrštavanje Prijedloga odluke izmjene odluke o taksistima, kao i donošenje odluke kojom bi se reguliralo iznajmljivanje osobnih vozila s vozačem.

Igor Miošić tražio je skoru pripremu odluke o naplati parkinga na području Dubrovnika koja će biti zakonita jer se zbog sadašnjeg načina naplate ‘stvara zla krv’.

-Naša lista tražila je ocjenu ustavnosti sadašnje odluke od Visokog Upravnog suda – rekao je Miošić.

Inače na sjednici fale četiri vijećnika i to HDZ-ova Dubravka Šuica, HSP AS-ov Ivan Šimunović, Matko Munitić, Zoran Cikatić.

Raspravljali ili ne, svejedno je

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić istaknuo je kako je svejedno glasovali danas vijećnici o Libertasu ili ne.

-Nadzorni odbor je imao svoju sjednicu i mi ćemo do lipnja ispoštovati sve obveze, nakon toga Libertas postaje samostalna gradska tvrtka – rekao je Vlahušić te dodao kako nema ništa protiv da se iz Prijedloga točke maknu zaključci prema kojima se nalaže upravi program restrukturiranja.

Pročitajte još

NEUREDNA I ZAPUŠTENA ŠIPANSKA LUKA Može li to bolje?

Dulist

STANOVNICI U ZIDINAMA LUDE ZBOG ŽOHARA Sanitat: Dezinsekcija je provedena prošli tjedan

Dulist

Država će podstanarima plaćati dio stanarine?

Dulist