Grad

GRADSKO VIJEĆE Dubrovnik ide u prijevremene izbore!

gradsko vijece vlahusic5 1

Dubrovnik ide u prijevremene izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće nakon što je sa dnevnog reda današnje sjednice Gradskog vijeća skinut Prijedlog Proračuna za 2015. godinu, kao i Odluka o privremenom financiranju.
Gradonačelnik Andro Vlahušić (HNS) sam je predložio skidanje Proračuna za 2015. godinu kao Odluku o izvršenju Proračuna za 2015. godinu ponovivši kako su izbori, po njemu najbolje rješenje za Dubrovnik.
”Možemo skinuti prve dvije točke s dnevnog reda, ako to vijećnici žele. Ne moramo glasovati o proračunu, ja i dalje smatram kako su izbori dobrodošlo rješenje”, rekao je uvodno Vlahušić.
Njegov prijedlog prihvatilo je 12 vijećnika, i to četiri koalicije HDZ-HSP AS, tri Hrvatskih laburista, tri liste Srđ je Grad, te dvoje vijećnika DDS-a, koji su izglasavanjem s dnevnog reda maknuli i Prijedlog odluke o privremenom financiranju poslova, funkcija i programa gradskih tijela i drugih proračunskih korisnika Proračuna Grada Dubrovnika za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2015.
Inače, prema zakonskim propisima RH ako se proračun jedinice lokalne samouprave za sljedeću godinu ne donese do 31. prosinca tekuće godine pokreće se procedura za prijevremene izbore, a Vlada imenuje povjerenika koji će u međuvremenu upravljati Gradom. Gradonačelnik Vlahušić je svojedobno najavio kako neće drugi put stavljati proračun pred vijećnike ako ne bude imao potpise potpore barem 13 vijećnika, no usprkos tome Proračun se našao pred vijećnicima koji su ga odbili usvojiti na sjednici Gradskog vijeća 5. prosinca.
Na sjednici je bilo 23 od 25 vijećnika, odnosno nije bilo njih dvoje, DDS-ovog Zorana Cikatića i HDZ-ove Dubravke Šuice.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist