Grad

GRADONAČELNIK U POSJETU PALČICI ‘Svečano otvorenje očekujemo za Sv. Vlaha’

page 17

Unatoč kiši i najavljenom nevremenu gradonačelnik Mato Franković je, u pratnji suradnika, posjetio tok radova obnove i proširenja dječjeg vrtića Palčica u ponedjeljak popodne.

– Rokovi će biti ispoštovani, zaslugom izvođača Lapad graditelj. Ovo je prva velika investicija Grada Dubrovnika nakon mnogo godina u vrtićki odgoj i predškolske ustanove. Iako je riječ o dogradnji, praktički se radi o novom vrtiću s osam jedinica. Prije par dana smo počeli i nove radove u vrtiću u staroj Mokošici gdje ćemo imati četiri grupe. Nedavno smo dobili i 14 milijuna kuna za novo radno vrijeme svih vrtića. Time ćemo se prilagoditi željama roditelja i potrebama ljudi koji rade u turističkom sektoru koji je primarna gospodarska grana – najavio je Franković.

Detalje o trenutnom stadiju gradnje podijelio je pročelnik Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Srđan Todorovski.

– Završeni su svi grubi građevinski radovi, a u tijeku su završni radovi na žbuci i krećemo s radovima postavljanja završnih obloga keramike i linoleuma. Radovi instalacija su također pri samom kraju, nakon čega slijedi ugradnja vode, struje i strojarske opreme. Vremenske prilike nas u budućnosti neće ometati jer se sav rad obavlja unutar objekta – pojasnio je.

Osim povećanja kapaciteta, radovi udovoljavaju i zakonskim obvezama razdvajanja ustanove vrtića koja već neko vrijeme sadrži prevelik broj djece.

– Poznato je kako je potrebno razdvojiti ustanovu u trenutku kada imate više od 700 djece, što je Grad Dubrovnik trebao davno ispuniti. U ovom trenutku imamo gotovo 1600 djece, pa ustanovu dječjeg vrtića moramo razdvojiti na tri odvojene organizacijske jedinice. Odluku o razdvajanju ćemo donijeti na gradskom vijeću u siječnju, a imamo i brojna upozorenja resornog ministarstva kako ne poštujemo zakonske propise. Kraj radova u Palčici i Mokošici očekujemo za Sv. Vlaha – zaključio je Franković.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist