Politika

GRADONAČELNIK TVRDI Davanje zadužnica bez suglasnosti Gradskog vijeća je opravdano i zakonito

frankovic11

Jučer je bio tužan dan za SDP u Dubrovniku. Svjedočili smo pressici na kojoj se citirao zakon, koji nije više na snazi. Naime, 1. siječnja donesen je novi Zakon o proračunu i sve ono što je citirano na pressici nije istinito – rekao je gradonačelnik Mato Franković na temu TUP-a. Pitanje o tome postavio mu je stranački kolega Blaž Pezo.
Franković je naglasio kako je davanje zadužnica od strane nadzornog odbora UTD Raguse kao potvrda kupnje bilo legitimno, opravdano i zakonito.
-Ovo nije prvi put da je neko društvo davalo zadužnice. Događalo se to u mandatu mog prethodnika Andra Vlahušića – rekao je dalje gradonačelnik. Tako je u njegovom mandatu bez suglasnosti Gradskog vijeća nekoliko zadužnica izdao Libertas, a podsjetio je i kako je Libertas tada otvorio minuse po računima kako bi se izbjeglo davanje suglasnosti za kapitalnu investiciju selidbe u Komolac te se zadužilo za ukupan iznos od 21 milijun kuna.
-Sve sukladno zakonu. Nadzorni odbor donio je zakonite odluke jer nije trebala suglasnost za davanje zadužnica, osim kad su one dio kreditnog zaduženja. Onda idu na Gradsko vijeće – objasnio je gradonačelnik.
Pezo je inače u svom pitanju rekao kako namjera Gradske uprave za kupnju TUP-a nekima nije dobor legla pa su se stavili kako bi taj projekt zaustavili.

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist

Što je u imovinskoj kartici prijavila saborska zastupnica Viktorija Knežević?

Dulist