Grad

Gradonačelnik Mato Franković izabran u predsjedništvo Organizacije gradova svjetske baštine (OWHC)

frankovic

Na redovnoj izbornoj skupštini Organizacije svjetske baštine (OWHC), održanoj u španjolskom gradu Córdobi, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković izabran je u predsjedništvo (8 članova) navedene organizacije. Za predsjednika je izabran gradonačelnik Québeca Bruno Marchand.

U okviru izborne skupštine održani su paneli i radionice čije su teme bile održivo upravljanje gradovima svjetske povijesne baštine, priuštivo stanovanje i mobilnost.

Osim gradonačelnika Frankovića, panele su održale i Ivana Brnin, pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika nadležna za međunarodnu suradnju te Mihaela Skurić, ravnateljica Zavoda za obnovu Dubrovnika.

Organizacija gradova svjetske baštine partnerska je organizacija UNESCO-a, osnovana 8. rujna 1993. godine u Maroku. Okuplja 215 gradova u kojima se nalaze mjesta uvrštena na UNESCO-ov popis svjetske baštine.

Banner 300x250 DU 1

Od gradova članova, sedam se nalazi u Africi, 38 u Latinskoj Americi, 20 u Aziji i na Pacifiku, 125 u Europi i Sjevernoj Americi i 25 u arapskim državama.

Foto: Grad Dubrovnik 

Pročitajte još

[U TIJEKU] Sjednica Vijeća Gradskog kotara Grada: ‘Treba počet naplaćivati ulaz u Grad’

Dulist.hr

HRABRO SRCE Nakon dvije godine Doris Bender napokon doma!

Dulist

U NEDJELJU Župa sv. Mihajla slavi svog nebeskog zaštitnika! Pogledajte raspored misa

Dulist