Politika

“Gradonačelnik ko’ Pilato pere ruke”

HSLS logo

Predsjednik Hrvatske socijalno liberalna stranke ogranka Dubrovnik Ivo Gaja uputio je priopćenje javnosti koje donosimo u cijelosti.

-O Zakladi Blaga djela

Gradonačelnik  ko' Pilato pere ruke

U travnju prošle godine jedan od tekstova o Zakladi Blaga djela glasio  je:
„Mi smo propustili na vrijeme predložiti Gradskom vijeću imenovanje novog ili starog upravitelja. Za taj propust se nismo ni pokušali opravdati, jer je činjenica da smo napravili propust. Čim smo to uočili predloženo, je još u veljači, Gradskom vijeću moje ponovno imenovanje koje sam prihvatio, jer nije bilo vremena tražiti drugu osobu, kazao je donedavni upravitelj Zaklade Blaga djela Nikola Čičo Obuljen u emisiji Pogledi Radio Dubrovnika u kojoj je opisao tijek događaja nedavnog imenovanja v.d. upravitelja.
 
Podsjetimo, Nikola Čičo Obuljen Zakladu je vodio desetak mjeseci iako mu je bio istekao mandat, a na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća za v.d. upravitelja je imenovan Klario Šober iako ga nije predložilo Upravno vijeće Zaklade što bi bilo ispravno po Statutu Blagih djela.
 
 Još 29. veljače, mjesec dana prije sjednice Gradskog vijeća razgovarao sam s predsjednicom Olgom Muratti. Zamolio sam je, ako imaju što protiv moga imenovanja, da jave na vrijeme pa ćemo naći drugog kandidata. Isti sam razgovor deset dana kasnije vodio s Vlahušićem koji mi je obećao da će mi javit imaju li nešto protiv. Javio mi je, ali kako… Preko novina u kojima je rekao da HNS neće podržati prijedlog Zaklade Blaga djela. Gospođa Muratti nije mi poslala nikakvu poruku i nije se više javila. Bilo je očito da Gradsko vijeće ne želi prihvatiti naš prijedlog. – ispričao je Obuljen naglasivši kako je kasnije u pozivu za sjednicu uvrštena točka dnevnoga reda s prijedlogom izbora v.d. upravitelja te da je očito unaprijed odlučeno što će se dogoditi.“
 
HSLS, kao stranka koja poštuje zakonitost,i javno je pozvala Gradsko vijeće  da  glede zakladnih tijela Zaklade Blaga djela ishodi pismeno mišljenje nadležnog ministarstva Republike Hrvatske jesu li se stekli uvjeti za razrješenje, po kojem članku Statuta Zaklade odnosno Zakona o zakladama i fundacijama, do kojeg pismenog očitovanja se predlaže Gradskom vijeću obustaviti daljnje postupanje.
 
Vijećnik Marino Torić se tada proslavio istupajući iz članstva HSLS-a.
 
„Provodeći , a ne tumačeći Statut Zaklade“ kako se čulo tada u Gradskoj vijećnici, optužujući Upravno vijeće i Upravitelja, da su "doveli u pitanje ispravnost rada Zaklade i djelovanja koje narušava ugled i vjerodostojnost Zaklade" imenovali su v.d. Upravitelja, a naknadno i novo Upravno vijeće.
 
Na sjednici Gradskog vijeća 28. siječnja 2013. godine /sinoć/ na pitanje vijećnika o postojećem stanju oko Blagih djela, uz znakovito: „Pravimo li to mi skandale?“ gradonačelnik kaže da on s postupanjem oko Blagih djela nema ništa, jer to je problem Gradskog vijeća, a predsjednica, uzmičući ramenima, govori: pa mi smo učinili sve što je do nas.
 
Draga gospodo, kao i u mnogo slučajeva tijekom mandata, nanijeli ste štetu Gradu,jer ste blokirali rad Blagih djela, a skandale ste u svom mandatu proizvodili kao na tekućoj vrpci. 
 
Predsjednik IO ogranka HSLS-a Dubrovnik Ivo Gjaja.-

Pročitajte još

Politička jesen u znaku pesimizma: Građani sve manje vjeruju u smjer kojim ide Hrvatska

Dulist

MOST DUBROVNIK: Promašena i nepravedna porezna reforma Vlade RH!

Dulist

REBALANS, POSLOVANJE TVRTKI… Gradski vijećnici sastaju se na petak 13.

Dulist