Aktualno

“Građevinsko je otišlo u Australiju!”

rasprava01

Božo Brajević iz Mjesnog odbora Luke Šipanske na javnoj raspravi o prostornom planu grada pitao se za koga se planovi rade.

– U prvom planu smo na Čemprijesima izgubili prostor za gradnju za lokalne ljude,.a sad se taj prostor još smanjuje. A gradonačelnik je obećao da će nam dat točkaste planove, parcelu po parcelu. Onih 80 posto se neće nikad izgraditi – istaknuo je Brajević, dodavši kako planeri tjeraju stanovnike.

Pročelnica Lončarić odgovorila je kako je što se tiče Šipana najveći problem UPU tog područja. Predložila je građanima da ponove svoje zahtjeve, a za Šipan će se u prijedlogu Proračuna uvrstiti iznos za izmjenu UPU-a.

– Zahtjevi na Šipanu su se uglavnom odnosili na proširenje građevinskih područja, i tu smo se našli u škarama, jer prvo treba izgraditi na građevinskom – istaknula je Zrinka Rudež iz IGH, dodavši kako se UPU mora mijenjati, jer je planirana lučica do koje nema ceste.

Na raspravi je rečeno kako je IGH trebao vidjeti čija je zemlja, jer je građevinsko "završilo u Australiji, a stanovnici ne mogu graditi". Zrinka Rudež posebno je istaknula kako je IGH veliki problem imao sa starim i neaktualnim podacima u katastru i zemljišnim knjigama.
– Riječ je o velikom skupu nevjerodostojnih podataka, od kojih smo morali izraditi vjerodostojan plan – kazala je Rudež.

U raspravi o Prijedlogu Prostornog plana javio se Janko Surijan, prigovorivši na postojanje tri mogućnosti cestovnog koridora.

– Zauzet će veliki prostor, i treba procijeniti gdje je neophodno, a gdje se može riješiti zaobilaznicama – kazao je Surijan,. Zrinka Rudež je u odgovoru izjavila kako je bio prijedlog Županijskih cesta da se prihvate sve tri mogućnosti koridora, što je vrlo neuobičajeno.

– Kao izrađivač nismo sretni što Prometna studija Grada nije odgovorila zahtjevu da se odredi najbolje rješenje – rekla je Rudež.

Pročitajte još

(FOTO) Premijera Vojnovićevog ‘Ekvinocija’ na Dubrovačkim ljetnim igrama

Dulist

Od utorka jeftinije gorivo

Dulist

TAKSISTI HUMANITARCI Novo udruženje Taxi i Uber vozača Grada Dubrovnika

Dulist