Aktualno

Građani policiji predali ručne bombe, pištolje, rasuti barut…

mup policija oruzje104

Tijekom posljednjih mjesec dana građani koji su željeli ostati anonimni policijskim službenicima protueksplozijske zaštite su predali: 20 ručnih bombi, 2 zračne puške, 2 pištolja, 3 upaljača za dinamit sa štapinom za detonaciju, 2,5 kg rasutog baruta, 1 granatu protuavionskog tipa, 1 topovsko zrno i ukupno 1622 komada raznog streljiva. Svo oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva su pohranjeni u sigurnosni kontejner gdje će se nalaziti do uništenja.
-Policijska uprava dubrovačko-neretvanska još jednom zahvaljuje savjesnim građanima koji i dalje dragovoljno predaju oružje i streljivo. Koristimo ovu priliku da pozovemo sve one koji u svojim domovima imaju zaostalo oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ga predaju policiji na uništenje i na taj način svoj život i život svoje obitelji učine sigurnijim – ističu iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje ili eksplozivne tvari osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 nakon čega će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na njihovu kućnu adresu prikupiti oružje.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

[FOTO] Zakrčio promet da bi iskrcao turiste

Dulist

Vlada uvodi porez na nekretnine, a navodno će se povećati i plaće

Dulist

NOVA PRAVILA ZA KRATKOROČNI NAJAM Pogoduje se krupnom kapitalu na uštrb ‘malog’ čovjeka?!

Ivana Mijić Vulinović