Aktualno

GRAD UZIMA KREDIT ZA DOM UMIROVLJENIKA Franković: Novi zajam ne ulazi u naše kreditno zaduženje

dom umirovljenika ispod OB Dubrovnik 1

Vijećnici će na sjednici Gradskog vijeća u utorak raspravljati o novom kreditnom zaduženju koje je potrebno kako bi se krenulo u izgradnju novog doma umirovljenika na području ispod Opće bolnice Dubrovnik. Više o tome rekao je ovog petka gradonačelnik Mato Franković.

– Grad Dubrovnik je u mogućnosti podignuti zajam do maksimalnog iznosa bespovratnih sredstava od 12 milijuna eura od čega šest dobivamo od Republike Hrvatske, dok preostalih šest možemo dobiti kroz zajam u banci što ne ulazi u naše kreditno zaduženje, što je iznimno važno reći, dok ćemo preostali iznos od 20 milijuna eura koliko vrijedi navedeni projekt financirati iz vlastitih sredstava – izjavio je Franković te je uz to prvi put izašao s informacijom kako će danas do kraja dana poslati u izvanrednu proceduru rebalans proračuna Grada Dubrovnika.

– Ovim rebalansom osiguravamo dostatna sredstva za nekoliko različitih projekata. Jedan od tih projekata je i boćarska dvorana u Gospinom polju za koje imamo gotovu projektnu dokumentaciju. Jasno znamo kolika je projekcija troškova, tako da, nakon što osiguramo sredstva kroz rebalans ćemo moći početi s tim dugo iščekivanim projektom. Također, mogu slobodno već sada najaviti da sam danas uputio inicijativu Gradskom vijeću da se navedena boćarska dvorana nazove po Đuru Miletiću – objasnio je Franković. Te istaknuo kako će nova sportska dvorana u Gospinu polju koštati 65 milijuna eura. Od Europske investicijske banke smo dobili okvirnu ponudu za zajam za 50 posto navedenih sredstava. Uz to smo sada u pregovorima s Vladom Republike Hrvatske gdje pokušavamo riješiti preostali iznos sredstava – Ispričao je gradonačelnik i dodao kako je sve spremno te da samo treba dobiti i novac.

 

 

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist