Grad

Grad sredstvima DPDS-a kupuje državni poslovni prostor za 6,3 milijuna kuna

Vijecnica Grad Sporovi

Grad Dubrovnik od Ministarstva državne imovine kupuje poslovni prostor nešto veći od 90 ‘kvadrata’, a sredstva za kupnju osigurat će Društvo prijatelja dubrovačke starine. Vrijednost poslovnog prostora je 6,3 milijuna kuna, a o svemu će odlučivati gradski vijećnici na sjednici u ponedjeljak, 4. stduenog.

Grad Dubrovnik tako od Ministarstva državne imovine, navodi se u materijalima za Gradsko vijeće, kupuje poslovni prostor u čet.zgr. 1815 upisanog u zk.ul. 1468 k.o. Dubrovnik, označen kao 5. suvlasnički dio: 9108/34028 etažno vlasništvo (E-5) poslovni prostor u prizemlju, neto korisne površine 91,08 m2. No, nigdje se ne navodi i adresa ovog prostora, ali prema čestici zgrade riječ je o zgradi u Ulici Cvijete Zuzorić. Zgrada ima svojstvo spomenika kulture.

-Budući da Grad Dubrovnik nije imao predviđena sredstva u Proračunu za 2019. uputio je 4. listopada 2019. pismo namjere Društvu prijatelja dubrovačke starine sa zamolbom da se razmotri mogućnost da Društvo prijatelja dubrovačke starine financira kupnju predmetnog poslovnog prostora, a sve u svrhu stavljanja u funkciju predmetnog poslovnog prostora u skladu sa Zakonom o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora i Odlukom o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora.  Društvo prijatelja dubrovačke starine je dopisom od 15. listopada 2019. prihvatio molbu Grada Dubrovnika za financiranje kupnje poslovnog prostora – navodi se u zaključku koji je upućen Gradskom vijeću.

Pročitajte još

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist