Grad

GRAD PROTIV NAGIH SLIKA ‘Izradit ćemo akt kojim ćemo postaviti jasna pravila ponašanja!’

Jezuiti 1

Gradska uprava oštro osuđuje nedavni slučaj snimanja fotografija u jednoj dubrovačkoj crkvi, a koji je izazvao veliku polemiku u javnosti.

Prenosimo njihovu izjavu!

Kako bismo uveli jasna pravila ponašanja pa i spriječili neželjene situacije Grad Dubrovnik je krajem prošle godine pristupio izradi Prijedloga Pravilnika o snimanju na javnim površinama i prostorima kojima gospodari Grad Dubrovnik. Pravilnik je u završnoj fazi izrade i isti će se po završetku uputiti Gradskom vijeću na raspravu i donošenje.

Pravilnikom će se detaljno urediti postupak davanja u zakup i na drugo korištenje javnih površina i prostora kojima upravlja Grad Dubrovnika za potrebe snimanja filmova, serija, televizijskih emisija, komercijalnih fotografija i slično.

– Oštro osuđujemo neprimjereno fotografiranje u vjerskim objektima. Poštujući umjetničke slobode i slobode izražavanja držimo neprihvatljivim da se u pojedinim slučajevima iste pokušavaju materijalizirati vrijeđanjem drugog i drugačijeg. Kada je u pitanju filmska/TV produkcija i proizvodnja srodnih sadržaja nepostojanje gradskih odluka koje će jasno definirati način korištenja javnim površinama i gradskim prostorima odavno smo prepoznali kao problem. Zbog toga smo pristupili izradi akta kojim ćemo postaviti jasna pravila ponašanja osiguravajući dignitet Grada kao mjesta iznimne povijesne baštine, grada slobode i međusobnog uvažavanja – rekao je gradonačelnik Mato Franković dodajući kako je ovaj slučaj pokazao i da Dubrovačka biskupija treba razmotriti uvođenje prihvatljivog oblika nadzora i zaštite vlastitih prostora.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist