Kultura

GRAD PO ZIMI Jedan rad, jedan dan Jagode Lasić u Fontani

Izložba Jagode Lasić betula Fontana

U veselom, raspjevanom i mnogobrojnom društvu jutros točno u deset sati, s otkucajima Bara i Mara sa Zvonika, u omiljenom okupljalištu naših sugrađana, zadnjoj dubrovačkoj betuli „Fontana“, otvorena je treća po redu izložba u programu nazvanom „Jedna betula, jedan umjetnik, jedan rad, jedan dan“, a koji se održava u sklopu programa „Grad po zimi“, slikom „Linđo“ dubrovačke slikarice Jagode Lasić.

Zbog radova u Ulici od Polača, ova izložba sa kako je već i uobičajeno samo jednim crtežom umjetnice Jagode Lasić otvorena je u sporednoj Uskoj ulici, što je među okupljenima prokomentirano kao „kultura je još više gurnuta na margine Grada“, ali ni to nije bio razlog da ne bude vesela atmosfera u „Fontani“.

I ovom zgodom izložbu je prigodnim riječima otvorio Dundo Pero, zapravo svima znani gospar Tomislav Šuljak, posebno naglasivši sjajan koloritet crteža i slika Jagode Lasić, vidljiv i na izloženoj slici „Linđo“, a koja je na neki način bila i prilika za još jednu čestitku našem dragom FA „Linđu“ povodom njihovih 50 godina postojanja.

Među mnogim okupljenima, jutros u „Fontani“ na otvaranju ove izložbe i nastavku programa „Grad po zimi“ osmišljenog od grupe posjetitelja ove omiljene betule, kao podrška Jagodi bili su njeni prijatelji, slikari Mišo Baričević, Vedran Grabovac, Joško Škerlj, Jagoda Jakir, zatim znani nam duo Buco i Srđan, koji su uz pojačanje iz klape „Maestrali“ Miha Bulića i zapjevali nekoliko prigodnih pjesama, zatim tu je bila i Maja Mozara iz Matice iseljenika gdje upravo traje Jagodina izložba, te mnogi drugi.

Slika Jagode Lasić bit će izložena u „Fontani“ do sutra, subota u podne, točno jedan dan, kako je i najavljeno, te je do tada možete tamo i vidjeti. Svakako dogodio se još jedan lijepi događaj u „Fontani“, mjestu raznih kulturnih događanja i povratka kulture u ovu betulu tijekom ove zime koja je pred nama. Po najavama organizatora ovog programa, idući petak 11. prosinca izložbu svoje jedne slike imat će Loren Ligorio, a u petak 18. prosinca svoju sliku uz prigodno „Jutro poezije“ izložiti će Luko Paljetak.

 

Pročitajte još

IVANA MARIJA VIDOVIĆ Ocjenjivala mlade talente u Italiji

Dulist

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist