Aktualno

Grad nikako do 5,3 milijuna kuna!

shutt novcici

Iako je gradonačelnik Andro Vlahušić svojim dužnicima želio otpisati kamate, ako u gradsku blagajnu uplate glavnicu za nastali dug, interes je izostao! Nitko se, naime, nije odazvao gradskom pozivu za otpis kamata, a isti se odnosio samo na dužnike po osnovi zakupa javnih površina i poslovnih prostora.

No, dugovi su itekako prisutni. Tako je ukupan dug zakupaca poslovnih prostora i javnih površina zadnjeg dana rujna 2012. godine iznosio 5.323.290,36 kuna! Veći dio duga otpada na zakupe poslovnih prostora (3.909.062,59 kn), dok 1,4 milijuna kuna otpada na dug za javne površine.
 
Prema riječima pročelnika Upravnog odjela za proračun i financije Nika Pavlovića, dug se odnosi na sve prethodne poslovne godine od postojanja Grada Dubrovnika kao jedinice lokalne samouprave.

– Dio dugovanja je u postupku prisilne naplate već više od 10 godina što jasno govori o učinkovitosti ovršnih postupaka u Republici Hrvatskoj i Gradu Dubrovniku – ističe Pavlović, te dodaje kako Grad Dubrovnik vodi redovnu i stalnu brigu o naplati potraživanja provodeći zakonima propisane mjere naplate (kompenzacije i cesije, opomene, obročne otplate).

Ističe i kako se svim dužnicima, koji su dužni 3 i više mjesečnih zakupnina, šalju opomene i opomene pred ovrhu. Dužnicima koji ne reagiraju na ove mjere naplate, onima koji duguju veće iznose te onima koji svoje obveze ne plate u određenom roku obročne otplate, Grad Dubrovnik tijekom cijele godine aktivira sve raspoložive mjere prisilne naplate dospjelih potraživanja na svim mogućim predmetima ovrhe a najviše na financijskim sredstvima i nekretninama dužnika.

– Također redovno pratimo objave stečaja i likvidacija te prijavljujemo sve vrste gradskih potraživanja – navodi dalje pročelnik Pavlović.
No, sve to očito nije dovoljno da se sva dugovanja i naplate.
Cijeli tekst o gradskim dužnicima potražite u tiskanom izdanju duLista.

 

Pročitajte još

UZ DAN POBJEDE Položeni vijenci u čast hrabrim braniteljima

Dulist

DO 18. KOLOVOZA Zbog tehničkih razloga u prekidu linija Dubrovnik – Budva

Dulist

[FOTO] Slavlje nakon posljednje izvedbe Ekvinocija

Dulist