Aktualno

Grad nije tražio suglasnost za lanac na Pilama

lanac2

Turističke agencije zatražile su pomoć od Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske vezano za najave od strane Grada Dubrovnika kako će vozači autobusa biti onemogućeni u korištenju dijela kolnika na području Pila, koji se koristi radi iskrcaja odnosno ukrcaja putnika i gostiju.

S obzirom da su javne ceste javno dobro u vlasništvu RH, a same Pile spadaju u nerazvrstane ceste, stoga navode u obrazloženju, nijedna jedinica lokalne uprave i samouprave, nije ovlašteni regulirati promet, odnosno korištenje javnim cestama ili kolnikom. Stoga agecije traže da se spriječi nasilje i ne dozvoli nezakonito uzurpiranje javnog dobra.

– Niti jednim prometnim znakom nije zabranjeno zaustavljanje ili parkiranje autobusa na platou Pila (već upravo suprotno), te je to i dodatan razlog na slanje ovog dopisa naslovljenom tijelu – ističu agecije.
 
Da je PU Dubrovačko-neretvanska zaprimila spomenuti dopis potvrdila nam je glasnovornica Andrijana Biskup.
– Taj dopis bit će upućen nadležnom Državnom inspektoratu s obzirom da PU DNŽ nije nadležna u ovom pitanju – naglasila je Biskup. Dodala je i kako Grad Dubrovnik nije zatražio suglasnost za postavljanje lanaca na Pilama:

– Nismo zaprimili zahtjev za suglasnost koje jedinica lokalne samouprave je dužna zatražiti kada uređuje promet na svom području. Dakle, kada se mijenja režim prometa, prema Zakonu o sigurnosti na cestamama potrebno je dobiti suglasnost, a mi nismo taj zahtjev zaprimili – zaključila je. 

Pročitajte još

STANJE NA POŽARIŠTIMA Javlja Hrvatska vatrogasna zajednica

Dulist

U PLAMENU BRDO IZNAD TROGIRA Vatrogasci iz Dubrovnika krenuli na ispomoć

Dulist

Milanović se oglasio o otkazivanju vojne vježbe južno od Dubrovnika

Dulist