Županija

Grad Korčula bit će dodatno povezan s Dubrovnikom i Splitom

Korčula

Koordinacija stranaka iz Gradskog vijeća Grada Korčule (HDZ-HSPAS-HSS-Korčulanska liga) na redovitom je sastanku raspravljala o problematici smještaja gradske ribarnice.

Koordinacija je donijela zaključak kako će se prema Klausu Dieteru Martinu, direktoru njemačke tvrtke European Coastal Airlines koja želi uvesti letove hidroavionima do otoka, uputiti prijedlog vezan uz prostor Ribarnice, a kojega ECA želi uzeti u najam.

Naime, predstavnici stranaka složili su se da se ECA ponudi ugovor kojim će se toj tvrtci ustupiti prostor Ribarnice na četiri godine, ali pod uvjetom da ECA sudjeljuje u dijelu sufinanciranja zamjenskog prostora za Ribarnicu na Rotondi te da se obaveže da će u roku od godine dana započeti s komercijalnim letovima do Korčule. U slučaju da hidroavioni ne započnu s letovima i u slučaju nepoštivanja odredbe koja se tiče uređenja zamjenskog prostora za ribarnicu, ugovor će se raskinuti, a sadašnji prostor Ribarnice vratiti Gradu Korčuli.

Na sastanku je naglašena važnost ribarnice za grad Korčulu, ali i korisnost u slučaju da budu uvedeni komercijalni letovi hidroavionima prema Dubrovniku i Splitu. Iako su predstavnici stranaka Koordinacije naglasili kako su upoznati s problemima smještaja pristaništa za hidroavione u Dubrovniku i Splitu te s problemom nedostatka koncesije za obavljanje ove vrste prometa, složili su se kako tvrtci ECA, čija uprava uvjerava javnost kako u roku od godine dana može osigurati sve potrebno za početak letova, treba dati priliku.

Korčuli je cilj dobiti kvalitetno mjesto za smještaj ribarnice te dodatno prometno povezati otok sa središtima kao što su Dubrovnik i Split. Stoga će se tvrtci ECA izaći u susret i ponuditi im da realizacijom ovako zamišljenog ugovora krenu u realizaciju projekta od kojega korist mogu imati i Korčula i ECA.

Pročitajte još

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist

Općina Konavle nastavlja sufinancirati pokaze za učenike i studente tijekom ljeta

Dulist