Grad

Grad kontinuirano ulaže u predškolski odgoj: Ulaganja u vrtiće porasla za 55 posto od 2017. godine

grad vrtic

Grad Dubrovnik nastavlja sa sustavnim ulaganjima u predškolski odgoj, s naglaskom na poboljšanje uvjeta boravka i rada u vrtićima te osiguravanje dostatnih kapaciteta za upis sve djece. U razdoblju od 2017. do 2023. godine, grad je povećao izdvajanja za predškolski odgoj za 55 posto. Dok je 2017. godine iz proračuna izdvojeno 42,9 milijuna kuna (5,7 milijuna eura), u 2023. taj je iznos porastao na 66 milijuna kuna (8,8 milijuna eura), a prema ovogodišnjem proračunu dosegnuo je 10 milijuna eura, što je 75 posto više nego prije osam godina.

Tijekom tog razdoblja otvoreno je 21 novih vrtićkih i jasličkih skupina, čime je osigurano 380 novih mjesta, uključujući 97 mjesta u novoizgrađenim vrtićima “Cvrčak” i “Čiopa”. Rekonstrukcija vrtića u Biskupskom dvoru osigurat će dodatnih 122 mjesta. Grad je također izgradio novu zgradu vrtića “Palčica” te obnovio i adaptirao nekoliko postojećih objekata, uključujući vrtiće u Mokošici, Zatonu, Cicibanu i Izviđaču.

Banner 300x250 DU 1

Osim infrastrukturnih ulaganja, Dubrovnik je donio novi kolektivni ugovor za zaposlenike vrtića, povećao subvencije za djecu u privatnim vrtićima i financirao poslijepodnevni i subotnji rad vrtića. Grad se također ističe kao jedan od vodećih gradova u Hrvatskoj po subvencioniranju ekonomske cijene vrtića roditeljima, pokrivajući između 77 i 100 posto troškova, ovisno o broju djece.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

ODLIČNI REZULTATI RUJNA Naglasak na održivi razvoj učvrstio status vodeće cjelogodišnje destinacije

Dulist

Gradonačelnik Franković čestitao Roš Hašanu, Jom Kipur i Sukot

Dulist