Grad

GRAD JAVLJA Koncerti na Orsuli već ovo ljeto, u planu širenje amfiteatra

Rock kamp Orsula pocetak 16

Dva Andra, Vidak i Vlahušić te Mario Tevšić sjeli su za isti stol radi budućnosti glazbenog festivala na Orsuli. Naime, kako javljaju iz Grada Dubrovnika, gradonačelnik Andro Vlahušić sastao se danas s predsjednikom udruge Ambient Croatia Androm Vidakom i ravnateljem JU Rezervat Lokrum Mariom Tevšićem, a razgovaralo se i o ulaganjima, prvenstveno u izgradnju amfiteatra kapaciteta 1000 ljudi, te razvoju daljnje međusobne suradnje.

Iz Grada Dubrovnika dalje javljaju kako je u pripremi Zaključak kojim će se sukladno Odluci o gospodarenju nekretninama upravljanje parkom Osrula kao parkom u vlasništvu Grada Dubrovnika ustupiti JU Rezervat Lokrum, a u svrhu održavanja glazbenih i drugih kulturnih događanja za što je ova javna ustanova registrirana.

-Kako je već ranije istaknuto, u ovom segmentu, posebno logističkom i produkcijskom, nastavit će se suradnja s udrugom Ambient Croatia i gospodinom Androm Vidakom uvažavajući njegov višegodišnji predani angažman u kreiranju prepoznatog sadržaja na ovom jedinstvenom lokalitetu.

Prema izričitoj želji gradonačelnika, a u svrhu održavanja kontinuiteta glazbenih nastupa na ovoj lokaciji, dogovoreno je da će se tijekom ovog ljeta na Orsuli prirediti nekoliko koncerata. Za iduću sezonu pažljivo će se krenuti u zajedničko pripremanje programa, vodeći računa o senzibilitetu lokaliteta, a glazbena događanja paralelno će se odvijati na Lokrumu i Orsuli. Također, Grad Dubrovnik raspisat će javni arhitektonsko-urbanistički natječaj za uređenje parka – ističu iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist