Grad

Grad Dubrovnik suglasan s Ministarstvom: Škola počinje 3. rujna!

skola prvasici008

Ministarstvo znanosti i obrazovanja nije zaprimilo zahtjev Dubrovačko-neretvanske županije za drugačiji početak nastavne godine, odgovorili su na upit DuLista krajem ovog radnog tjedna.

Škola tako počinje u ponedjeljak, 3. rujna, odnosno školarci imaju još tjedan dana za uživanje u ljetu.
Iz Grada Dubrovnika odgovorili su nam kako su također zauzeli stav da školska godina počinje 3. rujna.

– Pročelnik nadležnog UO-a i suradnici održali su prošlog tjedna sastanak s ravnateljicama osnovnih škola kojima je Grad Dubrovnik osnivač te je zauzet stav da nastavna godina počinje 3. rujna prema Odluci o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2018./2019., a koju je Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo u svibnju – istaknuli su iz Grada, uz pojašnjenje.

– Naime, procedura dopušta da osnivači škola od Ureda državne uprave u županiji nadležnog za obrazovanje i Ministarstva znanosti i obrazovanja, uz navođenje opravdanih razloga, zatraže odgodu početka nastave, no u tom slučaju škole moraju nadoknaditi propušteno što znači da se nastava primjerice produljuje tjedan dana dulje u lipnju. Također, ostaje manje ‘manevarskog prostora’ za reagiranja u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tijekom zime. Radi svega navedenog, uz činjenicu da se ne predviđaju ekstremne vremenske temperature za rujan, a i da je većina škola klimatizirana, Grad Dubrovnik je u ovom trenutku stava da škola počinje 3. rujna – zaključuju u svom odgovoru.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist