GradPolitika

GRAD DUBROVNIK O KONCESIJI ZA ŽIČARU Ugovor će biti sklopljen kada se ispune svi zakonski preduvjeti

Zicara

Grad Dubrovnik reagirao je na istup vijećnika Mosta Dolores Lujić i Mara Kristića na temu potpisivanja ugovora o koncesiji za žičaru s tvrtkom Excelsa nekretnine.

Reakciju Grada Dubrovnika prenosimo u cijelosti:

-Grad Dubrovnik nema nikakve skrivene razloge za nepotpisivanje ugovora o koncesiji za žičaru, kako to politikantski tvrde vijećnici MOST-a. Jedini i isključivi razlog naveden je u dopisima Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i o tome smo u nekoliko navrata javno govorili pa i na sjednicama Gradskog vijeća.

Naime, Gradsko vijeće je 9. travnja 2018. godine donijelo Odluku o dodjeli koncesije. No, DORH je dopisima od 12. travnja i potom od 17. srpnja obavijestio Grad Dubrovnik da postoje zakonske zapreke za sklapanje Ugovora o koncesiji i to sve dok Excelsa nekretnine ne podmire dospjeli dug na račun neplaćene koncesijske naknade Republici Hrvatskoj i Gradu. Grad je poduzeo sve pravne radnje za zaštitu svojih interesa te će Ugovor biti sklopljen kada se ispune svi zakonski preduvjeti za to.

Dakle, što se tiče konstrukcije dvoje vijećnika o tome kako se s potpisivanjem Ugovora čeka kako bi se novim Zakonom o žičarama Excelsa nekretninama omogućilo da im se umanji naknada za korištenje žičare, radi se isključivo o populizmu i namjernom zavaravanju javnosti – zaključuju iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist